Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Gaast

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Gaast? Op onze autobandenvergelijker ontdek je erkende webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook lees je hier meer informatie over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Gaast inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid is het aan te raden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Autobanden van de betere merken als Michelin kosten ongeveer €335. Budgetmerken als Barum koop je al vanaf €215 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Gaast

Banden wisselen in Gaast

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Gaast is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en vanaf het voorjaar gaat de zomerband erop. De banden verwisselen is een tijdrovende klus. Bovendien vraagt dit om de nodige ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Gaast is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Gaast.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage controleert ook of het profiel op de banden nog op orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 30.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit geeft een veilige wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een wagen kan al vanaf €87,50.

Wanneer autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Gaast

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Gaast? In de onderstaande tabel vind je specialisten en bandenwinkels in de buurt (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten ondersteunen je bij repareren, trimmen, wisselen, balanceren, uitlijnen, (de)monteren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je tevens montagepunten in Piaam, Idsegahuizum, Makkum, Cornwerd en Kornwerderzand.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-gaast

Goedkope autobanden Gaast

Ben jij toe aan extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit heeft te maken met de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 klassen:

ClassificatieType autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. PremiumKrachtige autoVeel kilometersAgressief€180
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond 30.000Gewoon€115
3. EconomyKleine autootjesKleingebruikerStatisch€70

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna doorzoek je betrouwbare webshops die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Gaast hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook extra informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Gaast monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, het maximaliseert de levensduur van de band en voert het water uitstekend af vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Beperkte geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Gaast

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, meer controle over je auto en een veilige rijervaring in het geval van natte en koude periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Zweden, Luxemburg, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren van oktober tot en met maart.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Perfect als je weinig kilometers maakter geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Gaast kopen? In het overzicht hierna vind je de actuele tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook handige informatie over: Banden in de winter.

MerkSoortAfmetingenPrestatieTarief
Michelinprimacy 4225/50 R1899W€179
Continentalcontisportcontact 2215/40 R1889W€151
Vredesteinquatrac 5215/65 R1698H€99
Bridgestoneturanza195/50 R1688V€110
Goodyeareagle ls2265/50 R19110V€172
Dunlopsp winter sport 4d245/50 R18104V€165
Pirellicinturato p7225/55 R1797Y€117
Hankookwinter icept evo2 w320 hp235/55 R1799H€265
Kumhows71255/70 R15108T€180
Uniroyalms-plus 77155/65 R1475T€49
Nexenwin.sp. 2 suvxl255/60 R18112H€112
Firestonemultihawk155/65 R1373T€58
Superiabluewin215/70 R15109R€55
Savaintensa uhp205/50 R1687W€88
Maxxiswp-05195/65 R1591H€59
Toyocelsius165/65 R1581T€51
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek direct jouw band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Op het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er een paar dingen die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 65 R17 – 103H.

 • 215 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 65 geeft de hoogte van de band aan, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 103 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 875 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 210 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de koude maanden het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Gaast.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Tarieven
Autobanden zijn er in meerdere prijsklassen: Instap, goed en topkwaliteit. Welk product jij moet kiezen heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (neem een Skoda Citigo) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Bf Goodrich & Triangle.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Toyo hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je hele goedkope autobanden in Gaast bestellen, en krijg je wel 25% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Gaast: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Gaast: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €137,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Onder normale omstandigheden kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Gaast.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Gaast?
Banden vervangen in Gaast wordt al gedaan voor €35,00 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €92,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €60,00 per kalenderjaar.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Dankzij de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden als de lucht uit je band is. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op een extra draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en sterker ontwikkeld. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. De garages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Gaast.

Plaats een reactie