Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Egmond aan Zee

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Egmond aan Zee? Op deze pagina kan je aan de slag met de grote online verkooppunten van goedkope autobanden en lokale autogarages voor een snelle bandenwissel. In aanvulling daarop kan je aan de slag met nuttige informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Egmond aan Zee inclusief demontage, balanceren en montage heb je al vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Goodyear kosten gemiddeld zo’n €345. Budgetmerken als Autogreen kan je al krijgen vanaf €190 voor een complete set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Egmond aan Zee

Banden wisselen in Egmond aan Zee

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Egmond aan Zee is cruciaal. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. In het najaar laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarbij vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Egmond aan Zee is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Egmond aan Zee.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice controleert ook of de profieldiepte nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit verbetert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kost om en nabij de €74,99.

Waarom banden balanceren
Trillen er delen in de auto? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Egmond aan Zee

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Egmond aan Zee? In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Noord-Holland). Deze bandenspecialisten zijn opgeleid voor wisselen, repareren, (de)monteren, balanceren, uitlijnen, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je evenzeer montage-specialisten in Akersloot, Limmen, Groet, Schoorl en Bergen aan Zee.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-egmond-aan-zee

Goedkope autobanden Egmond aan Zee

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

ClassificatieAutoKilometersWegliggingPrijzen
1. TopklasseVeel powerVanaf 40.000Agressief197
2. GoedDoorsnee autoGemiddeldModaal€109
3. GoedkoopsteStadsautootjeWeinig kilometersEenvoudig€62

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende schema doorzoek je betrouwbare online leveranciers die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Egmond aan Zee hebben. Op dit portaal tref je ook meer informatie over: Goedkoopste autobanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Egmond aan Zee monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Goedkoop winterbanden wisselen Egmond aan Zee

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, bevordert de grip en een betere wegligging bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Noorwegen) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of sneeuw.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je niet heel veel rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Egmond aan Zee kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de verwachte tarieven van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook uitgebreide info over: Band op de juiste spanning.

MerkSoortGrootteKenmerkPrijs
Michelinprimacy 3215/50 R1892W€166
Continentalwintercontact ts 850 p235/70 R17111H€138
Vredesteinsnowtrac 5205/55 R1691T€72
Bridgestonepotenza265/30 R2094Y€231
Goodyeareagle f1 asymmetric 3275/35 R19100Y€234
Dunlopscootsmart100/80 R1053L€48
Pirelliscorpion trail ii130/80 R1765V€123
Hankookdynapro mt rt03285/70 R17121Q€209
Kumhocrugen hp91255/65 R17110V€120
Uniroyalms-plus 77 xl175/70 R1488T€68
Nexennfera-ru1285/50 R18109W€158
Firestonefirehawk235/45 R1794Y€93
Superiasnow hp185/60 R1588H€42
Savaeskimo s3+185/60 R1588T€98
Maxxisap2 all season145/65 R1572T€59
Toyocelsius xl225/40 R1892V€94
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Bergen Noord-Holland).

Vind jouw perfecte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Indien je nieuwe banden wilt bestellen zijn er veel aspecten die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 145 / 80 R13 – 79T.

 • 145 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 80 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 80%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 13 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 13 inch).
 • 79 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 437kg.
 • De laatste letter (T) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Egmond aan Zee.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Budget bepalen
Autobanden kan je kopen in verschillende prijssegmenten: Goedkoopste, standaard en het topsegment. Welk product jij moet kiezen heeft te maken met het gewicht van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstanden die je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Nexen als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Volkswagen Up!) en heb je een rustig rijgedrag? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Heidenau en Semperit.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Sava zijn de duurste op de markt. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je verrassend goedkope autobanden in Egmond aan Zee bestellen, en krijg je zomaar 40% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Egmond aan Zee: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Egmond aan Zee: tweedehands onderdelen met garantie en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €145,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een redelijke rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Egmond aan Zee.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Egmond aan Zee?
Professioneel banden vervangen in Egmond aan Zee kost je zo’n €40,00 voor een complete set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen hanteren ze tarieven van plus minus €95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €54,00 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. D.m.v. de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende kan je veilig naar huis of naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en en de diepte van het profiel. Autogarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Egmond aan Zee.

Plaats een reactie