Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Groet

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Groet? Op www.autobandenspot.nl bieden wij de beste leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en gegevens van garages voor een snelle bandenwissel. Als laatste raadpleeg je hier meer info over de soorten banden die er allemaal zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Groet inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Autobanden van A-merken als Maxxis kosten gemiddeld zo’n €335. B-merken als Infinity kosten ongeveer €195 voor een complete set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Groet

Banden wisselen in Groet

De bandenwissel bij een autobedrijf in Groet is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is niet iets wat je zomaar doet. Bovendien vraagt het wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Groet heeft verschillende voordelen:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Eventueel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Groet.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage analyseert ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band beschadigd of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €87,50.

Autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Groet

Rap en voordelig banden vervangen in Groet? In het overzicht hierna bieden wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Noord-Holland). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, repareren, trimmen, uitlijnen, balanceren, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je tevens montage-garages in Schoorl, Bergen aan Zee, Bergen, Driehuizen en Zuidschermer.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-groet

Goedkope autobanden Groet

Ben je aan het oriënteren naar een set andere banden voor je wagen? Het is geen geheim dat het assortiment enorm uitgebreid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Let op: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 classificaties:

KlasseAutoKM (op jaarbasis)RijgedragTarief
1. Hoogste klasseVeel vermogen50.000+ Dynamisch187
2. UitstekendNormale autoDagelijks gebruikHerkenbaar€103
3. VoordeelKleine auto’sMinder dan 15.000Zwaar€60

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de volgende tabel check en vergelijk je populaire online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Groet hebben. Op dit portaal ontdek je ook meer informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is ideaal in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de basis gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Groet monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, het maximaliseert de levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek door de brede lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Groet

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit bevordert de remweg, beter contact met het asfalt en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste prestatie tijdens de wintermaanden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Met name geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Groet kopen? In de tabel hieronder vind je de doorsnee prijzen van de meest verkochte merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook meer informatie over: Verzekering voor de auto.

MerkSerieFormaatPrestatieTarief
Michelincrossclimate+205/60 R1696H€137
Continentalvancontact 4season215/70 R15109R€128
Vredesteinultrac vorti265/40 R21105Y€227
Bridgestoneer300rftxl215/55 R1697V€167
Goodyearefficientgriprof demo205/60 R1692W€138
Dunlopk 560 j110/90 R1861P€150
Pirellipzero245/35 R2095Y€219
Hankookkinergy 4s h740215/55 R1899V€120
Kumhokh27215/45 R1787V€77
Uniroyalms plus 77165/65 R1377T€71
Nexenwinguard wt1225/65 R16112R€87
Firestonefirehawk245/40 R1897Y€111
Superiasa37255/45 R20105W€67
Savaeskimo s3+185/60 R1584T€64
Maxxisap2 all season195/55 R1589V€78
Toyoop. country u/t235/70 R16106H€128
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Bergen Noord-Holland).

Autobanden zoeken en vinden

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 50%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere specificaties waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de zijkant van je huidige autobanden. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 200 / 55 R17 – 78ZR.

 • 200 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 55 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 55%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 17 inch).
 • 78 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 425 kilogram.
 • De laatste letter (ZR) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot> 240 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Groet.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je vinden in velerlei prijssegmenten: Prima, uitstekend en A-segment. Welke groep jij moet kiezen heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijgedrag en het aantal kilometers. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Toyo als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Peugeot 107) en doe je het rustig aan in het verkeer? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Leao & Petlas.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Pirelli zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Groet bestellen, soms met wel 20% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Groet: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Groet: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €132,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Kijk elk kwartaal even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Groet.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Groet?
Op korte termijn banden vervangen in Groet is al mogelijk vanaf €40,00 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit circa €95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met behulp van de stuggere wang van de runflats kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een extra draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Groet.

Plaats een reactie