Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zuidschermer

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Zuidschermer? Op deze website bieden wij landelijke webshops in voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. In aanvulling daarop tref je hier nuttige informatie over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Zuidschermer inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €44,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de beste veiligheid adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Autobanden van de beste merken zoals Superia kosten gemiddeld zo’n €350. B-merken als Cheng Shin kosten ongeveer €220 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Zuidschermer

Banden wisselen in Zuidschermer

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Zuidschermer is belangrijk voor de optimale grip. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en rond maart / april gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Verder vraagt het wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zuidschermer is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De banden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zuidschermer.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autobedrijf weet ook of de profieldiepte nog voldoende is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 40.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen houdt in dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een auto uitlijnen kost je ongeveer €77,50.

Banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en gaan de banden extra lang mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in Zuidschermer

In no-time en goedkoop banden vervangen in Zuidschermer? In het overzicht hierna vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Noord-Holland). Deze autogarages hebben ervaring met repareren, (de)monteren, trimmen, wisselen, balanceren, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl tref je ook montage-experts in Grootschermer, Oterleek, Stompetoren, Sint Pancras en Koedijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zuidschermer

Goedkope autobanden Zuidschermer

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

SegmentSoort autoKM (jaarlijks)RijstijlPrijs
1. KwaliteitGrote motorVanaf 40.000Agressief190
2. StandaardNormale autoRond 30.000Gewoon€117
3. InstapBoodschappenautoMinder dan 15.000Eenvoudig€62

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna bekijk en vergelijk je erkende webshops die ook leveren en een voordelige bandenservice in Zuidschermer hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook uitgebreide info over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Meestal laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Zuidschermer monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en voert het water uitstekend af dankzij de brede sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Direct winterbanden wisselen Zuidschermer

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, geeft meer grip en dus minder kans ongelukken bij gladheid of vorst. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, Noorwegen) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element bij vorst of ijzel.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Minpunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Zuidschermer kopen? In de volgende tabel vergelijk je de geschatte tarieven van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Banden in de winter.

MerkSoortGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot super sport275/35 R2199Y€330
Continentalallseasoncontact215/65 R1799V€132
Vredesteinwintrac xtreme s215/60 R1699H€98
Bridgestoneecopia175/65 R1482H€71
Goodyearefficientgrip suv275/65 R18116H€133
Dunloparrowmax streetsmart100/80 R1752H€103
Pirelliwinter 270 sottozero serie 2255/35 R2097W€245
Hankookventus s1 evo2 suv k117a235/50 R1999V€113
Kumhosolus kl21245/60 R18105H€120
Uniroyalms-plus 77185/70 R1488T€65
Nexencp672a225/55 R1898H€99
Firestonewinterhawk 3195/60 R1588T€58
Superiastar cross235/60 R18103V€59
Savatrenta m+s195/75 R16107Q€91
Maxxiswp-05 arctictrekke195/50 R1688V€76
Toyoproxes sport xl265/35 R1897Y€118
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Alkmaar).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is vermeld op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 185 / 45 R17 – 78H.

 • 185 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 78 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 425kg.
 • De laatste letter (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Zuidschermer.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden kan je vinden in velerlei prijscategorieën: Prima, medium en het topsegment. Welk model je moet kiezen wordt bepaald door het vermogen van de auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Ford Ka) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Goform & Retro.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Kumho Tyres of Sava zijn vrij duur. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op deze manier kan je verrassend goedkope autobanden in Zuidschermer bestellen, en regel je snel 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Zuidschermer: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Zuidschermer: tweedehands producten van goede kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €145,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij een normale rijstijl zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Zuidschermer.

Wat kost autobanden wisselen in Zuidschermer?
Banden vervangen in Zuidschermer is al mogelijk vanaf €40,00 per set van 4 (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €95,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met gebruikmaking van de versterkte zijkant kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Dan kan je veilig naar huis of naar een garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Opgelet: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Zuidschermer.

Plaats een reactie