Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Steenwijkerwold

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Steenwijkerwold? Op deze pagina vind je gerenommeerde aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Verder bekijk je hier uitgebreide info over bandenmaten en populaire merken en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Zorg ervoor dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Steenwijkerwold inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen laat je al doen vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Pirelli kosten gemiddeld zo’n €345. B-merken als Firemax kosten gemiddeld zo’n €205 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Steenwijkerwold

Banden wisselen in Steenwijkerwold

De bandenwissel bij een autobedrijf in Steenwijkerwold is essentieel. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. Thuis de banden wisselen is een heel precies klusje. Tevens vergt het wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Steenwijkerwold ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Steenwijkerwold.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage checkt ook of de profieldiepte nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. In de regel is dit na 35.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een langere levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €80,00.

Wanneer banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Het kan maar zo zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Steenwijkerwold

Direct en goedkoop banden vervangen in Steenwijkerwold? In de tabel hieronder tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de buurt (provincie Overijssel). Deze lokale garages ondersteunen je bij (de)monteren, sipen, trimmen, balanceren, uitlijnen, repareren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je daarnaast ook montagepartners in Marijenkampen, Willemsoord, De Pol, Baars en Witte Paarden.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-steenwijkerwold

Goedkope autobanden Steenwijkerwold

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

CategorieAutoKM (op jaarbasis)RijgedragKostprijs
1. TopsegmentGroot vermogen50.000+ Energiek€191
2. UitstekendDoorsnee autoDagelijks gebruikGewoon€106
3. InstapLichte auto’sMinder dan 15.000Rustig€62

Bandenshops vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hieronder check en vergelijk je toonaangevende aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Steenwijkerwold hebben. Op deze website ontdek je ook handige informatie over: Zuinigste autobanden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Steenwijkerwold monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Steenwijkerwold

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en een betere wegligging in de winterse periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of ijzel.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de prijzen van nieuwe autobanden in Steenwijkerwold kopen? In het overzicht hierna bekijk je de actuele prijzen van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook uitgebreide info over: Maximale snelheid en draagcapaciteit.

MerkSoortAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinpilot sport 4s305/25 R2198Y€313
Continentalcontisportcontact 2265/40 R21105Y€248
Vredesteinquatrac 5215/45 R1791Y€112
Bridgestoneblizzak225/45 R1791H€110
Goodyeareagle f1 asymmetric 2245/35 R1993Y€179
Dunlopwinter sport 5225/55 R1695H€142
Pirellipzero245/45 R19102Y€191
Hankookrw09

Plaats een reactie