Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Marijenkampen

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Marijenkampen? Op onze autobandenvergelijker vind je onder andere landelijke shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tevens raadpleeg je hier uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Marijenkampen inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €44,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Toyo bestel je al vanaf €345. B-merken als Camac bestel je al vanaf €190 voor een hele set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Marijenkampen

Banden wisselen in Marijenkampen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Marijenkampen is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert gaat de winterband erop en rond maart / april zetten we de zomerband er weer onder. Op eigen houtje wisselen is een behoorlijke operatie. Ook vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Marijenkampen ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Marijenkampen.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist weet ook of het profiel nog volstaat. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 40.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt scheef en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €75,00.

Informatie over autobanden balanceren
Last van een trillend stuur? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Marijenkampen

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Marijenkampen? In het onderstaande schema verzamelen wij autogarages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Overijssel). Deze garages verlenen diensten zoals (de)monteren, sipen, wisselen, balanceren, repareren, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal check je eveneens montageservices in Willemsoord, De Pol, Baars, Witte Paarden en Tuk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-marijenkampen

Goedkope autobanden Marijenkampen

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt vooral af van jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en de eigenschappen van de auto. Opmerking: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we terugbrengen naar 3 niveau’s:

CategorieAutoAantal kilometersWegliggingKostprijs
1. TopsegmentVeel trekkracht50.000+ Dynamisch€193
2. StandaardDoorsnee autoTot 30.000 kmDoorsnee€104
3. BudgetBoodschappenautoKleingebruikerBeheerst€65

Vergelijk online bandenshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de tabel hieronder vergelijken wij de beste online aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Marijenkampen hebben. Op deze website lees je ook extra informatie over: Beste autobanden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de regel rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Marijenkampen monteren bevordert de grip, een kortere remweg, zorgt voor minimale slijtage en een goede waterafvoer door de brede groeven en sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Marijenkampen

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een kortere remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of vorst. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance bij winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je niet al te veel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Marijenkampen kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de actuele prijzen van de meest verkochte merken. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website tref je ook nuttige informatie over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkTypeFormaatPrestatieTarief
Michelinagilis crossclimate215/70 R15109S€137
Continentalcontisportcontact 2265/35 R1998Y€258
Vredesteinquatrac 5195/55 R1687H€84
Bridgestoneblizzak225/60 R1799H€174
Goodyeareagle ls2245/45 R1795H€159
Dunlopwinter sport 5205/55 R1694H€107
Pirelliwinter sottozero 3245/30 R2090W€418
Hankookventus prime3 k125205/60 R1692H€74
Kumhosolus kh17165/65 R1377T€61
Uniroyalrain max 3195/70 R15104R€70
Nexennfera su1205/40 R1679W€87
Firestonedestination265/65 R17112H€154
Superiasnow van175/70 R1495Q€44
Savaeskimo s3+165/65 R1479T€58
Maxxisap2 all season205/45 R1788V€95
Toyonano energy van185/75 R16104S€76
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Steenwijkerland).

Zoek jouw bandenmaat

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar tot 30%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse onderdelen waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op de flank van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 245 / 50 R18 – 100Y.

 • 245 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 50 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (in dit voorbeeld 50%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 staat voor de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 100 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 800kg.
 • De afsluitende letter (Y) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 300 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Marijenkampen.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je vinden in 3 prijsgroepen: Budget, middenklassen en de hoogste klasse. Welk artikel voor jou geschikt is hangt met name af van het gewicht van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Maxxis als je veel kilometers maakt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Toyota Aygo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Westlake en Runway.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Maxxis zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in Marijenkampen bestellen, en profiteer je snel van 20% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Marijenkampen: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Probeer gebruikte banden Marijenkampen: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €135,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tevens moet je ervoor zorgen dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Marijenkampen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Marijenkampen?
Op korte termijn banden vervangen in Marijenkampen kost je zo’n €32,50 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €90 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €54,00 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met gebruikmaking van de versterkte zijkant kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een hoger draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Marijenkampen.

Plaats een reactie