Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Warten

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Warten? Op dit portaal ontdek je de grote webwinkels in goedkope autobanden en gegevens van garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tenslotte lees je hier praktische info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Let er op dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Warten inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €40,99.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Dunlop zijn al te koop vanaf €330. B-merken als Blackstar scoor je al vanaf €220 voor een complete set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Warten

Banden wisselen in Warten

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Warten is belangrijk voor de optimale grip. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vraagt het behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Warten heeft verschillende voordelen:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Warten.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf controleert ook of het profiel op de autoband nog toereikend is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit leidt tot een optimale wegligging, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een auto uitlijnen regel je al vanaf €85,00.

Balanceren van de autobanden
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Warten

Vlug en voordelig banden vervangen in Warten? In de tabel in het volgende blok bekijk je autogarages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Friesland). Deze bedrijven zijn opgeleid voor repareren, wisselen, balanceren, trimmen, uitlijnen, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je evenzeer montage-garages in Grou, Oosterend, Hoorn, Lies en Formerum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-warten

Goedkope autobanden Warten

Ben jij toe aan nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt vooral af van rijstijl, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

SegmentAutoKM (op jaarbasis)WegcontactPrijs
1. Hoogste klasseKrachtige autoVeel kilometersPittig195
2. GoedNormale autoCirca 25.000Doorsnee€106
3. VoordeelKleine auto’sBeperkt gebruikStatisch€71

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de bijgaande tabel vergelijken wij de beste internetwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Warten hebben. Op deze website vind je ook uitgebreide info over: Autoverzekering

Informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen vanaf 7 graden. Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Warten monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, voorkomt onnodige slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de doorlopende sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Warten

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, zorgt voor meer grip en dus minder kans ongelukken bij gladheid of vorst. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Noorwegen) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Presteren het best bij gladheid of sneeuw.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Warten kopen? In het onderstaande schema beiden wij de doorsnee tarieven van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook nuttige informatie over: Oude banden inruilen.

MerkSerieAfmetingenPrestatieTarief
Michelinpilot alpin 5 suv265/45 R20108V€259
Continentalecocontact 6185/65 R1588T€67
Vredesteinwintrac pro225/45 R1794V€104
Bridgestoneturanza255/45 R18103Y€147
Goodyearefficientgrip195/55 R1687V€91
Dunlopstreetresponse 2155/65 R1373T€60
Pirelliw210 sottozero 2225/50 R1794H€136
Hankookwinter icept evo2 w320265/40 R20104W€174
Kumhops31xl235/50 R18101W€111
Uniroyalall season expert 2 xl fr225/40 R1892V€99
Nexennblue 4 season195/60 R1588H€61
Firestonemultihawk135/80 R1370T€45
Superiasnow van195/60 R1699T€54
Savaeskimo hp 2 xl225/45 R1794V€96
Maxxishp5205/55 R1791V€79
Toyos954 xl195/45 R1684H€77
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Leeuwarden).

Vind jouw perfecte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Wanneer je wilt overstappen op andere banden zijn er een aantal specificaties waar je over na moet denken. Je moet dan denken aan de velgmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 255 / 40 R22 – 103H.

 • 255 staat voor de breedte in millimeters.
 • 40 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (hierbij dus 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 22 staat voor de velgmaat (hierbij dus 22 inch).
 • 103 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 875 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 210 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Warten.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Tarieven
Autobanden kun je onderbrengen in diverse prijsgroepen: Prima, goed en topkwaliteit. Welk product aan te raden is voor jou wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, jouw rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Toyo als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Citroën C1) en rijd je niet al te hard? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Fullrun of Syron.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Superia zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je verrassend goedkope autobanden in Warten bestellen, en krijg je wel 30% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Warten: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Warten: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €157,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Onder normale omstandigheden moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Warten.

Hoe duur is autobanden wisselen in Warten?
Door een vakman banden vervangen in Warten kost je zo’n €50,00 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €87,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. D.m.v. de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de lucht uit je band is. In die situatie kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een hoger draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de profielkwaliteit. Het algemene advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Warten.

Plaats een reactie