Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lies

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Lies? Op www.autobandenspot.nl tref je landelijke shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages voor een snelle bandenwissel. Tenslotte bieden wij nuttige informatie over uitlijnen, balanceren en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Lies inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen laat je al doen vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Michelin kosten ongeveer €310. budgetmerken als Evergreen kan je al krijgen vanaf €180 per set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Lies

Banden wisselen in Lies

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Lies is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert rijden we op de winterband en als de zomer nadert nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is best een complexe klus. Daarbij vergt het ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lies maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lies.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt zwaar. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kost je ongeveer €77,50.

Wanneer autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Lies

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Lies? In de volgende tabel vind je garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze garages ondersteunen je bij wisselen, sipen, balanceren, uitlijnen, repareren, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website tref je daarnaast ook montagebedrijven in Formerum, Landerum, Striep, Midsland en Kinnum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lies

Goedkope autobanden Lies

Ben je aan het zoeken naar een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

SegmentType autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijs
1. PremiumVeel trekkrachtMeer dan 45.000Driftig189
2. PopulairNormale autoDagelijks gebruikGewoon€113
3. GoedkoopsteBoodschappenautoWeinig gebruikVoorspelbaar€71

Vergelijk banden webshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het overzicht hieronder vergelijken wij betrouwbare online leveranciers die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Lies hebben. Op deze website lees je ook aanvullende info over: 4 seizoenen banden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Lies monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en een goede waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Minder geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Lies

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Het gevolg is een korte remweg, meer grip en een ideale rijervaring bij vorst of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Zweden) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste keuze bij gladheid of sneeuw.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Lies kopen? In de volgende tabel tref je de prijsindicaties van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website lees je ook handige informatie over: Banden voor de motor.

MerkSoortAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinpilot sport 4suv235/60 R18107V€152
Continentalpremiumcontact 6315/35 R22111Y€369
Vredesteinwintrac pro205/45 R1788V€112
Bridgestonebattlax adventure a41 r150/70 R1769V€126
Goodyearultragrip + suv245/60 R18105H€151
Dunlopstreetresponse 2165/70 R1379T€70
Pirelliw190 control 3185/65 R1588T€57
Hankookwinter icept evo2 suv w320c255/55 R18109V€147
Kumhowp51155/65 R1475T€49
Uniroyalall season expert 2 xl185/60 R1588H€67
Nexennblue4s195/55 R1585H€78
Firestonemultihawk 2165/65 R1479T€58
Superiasa37245/35 R2095Y€57
Savaeskimo s3 ms155/70 R1375T€52
Maxxism933 razr221/7 R1030J€82
Toyont421a255/60 R17110V€121
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Terschelling).

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 45%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel details die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 275 / 35 R21 – 103V.

 • 275 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 35 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 35%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 21 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 21 inch).
 • 103 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 875 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Lies.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je bestellen in 3 prijsgroepen: Economy, standaard en de a-merken. Welke groep aan te raden is voor jou hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Goodyear of Maxxis op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Citroën C1) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Westlake & Ovation.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Superia zijn in de basis best duur. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Lies bestellen, en krijg je zomaar 40% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Lies: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Lies: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €145,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij gewoon rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Lies.

Hoe duur is autobanden wisselen in Lies?
Vakkundig banden vervangen in Lies regel je al voor €42,50 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €97,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de versterkte zijkant kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Goed om te weten: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan de spanning en en de diepte van het profiel. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Lies.

Plaats een reactie