Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kinnum

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Kinnum? Op Autobandenspot.nl vind je de meest populaire shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop bieden wij uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Kinnum inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt het aanbevolen om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van A-merken als Kumho Tyres kosten ongeveer €305. Budgetmerken als Infinity koop je al vanaf €185 per set van 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Kinnum

Banden wisselen in Kinnum

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Kinnum is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en rond maart / april gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is niet eenvoudig. Daarnaast vraagt dit om de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kinnum maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kinnum.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een langere levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet zo eenvoudig. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit geeft een veilige wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €90,00.

Wat is autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Wellicht is het dan zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Overzicht met banden garages in Kinnum

In no-time en voordelig banden vervangen in Kinnum? In de tabel hieronder vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten zijn opgeleid voor (de)monteren, wisselen, uitlijnen, trimmen, repareren, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je nabijgelegen montage-garages in Baaiduinen, Kaard, Hee, West-Terschelling en Midlum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kinnum

Goedkope autobanden Kinnum

Op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 klassen:

ClassificatieSoort autoKilometersWegcontactPrijzen
1. A-merkSportautoVeel kilometersPittig€188
2. StandaardGemiddelde autoRond 30.000Modaal€117
3. BasisLichte auto’sKleingebruikerBeheerst€65

Bandenleveranciers vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je eenvoudig landelijke online garages die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Kinnum hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook meer informatie over: Goedkoopste autobanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Kinnum monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Kinnum

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt voor een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een veilige rijervaring bij nat en koud weer. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Italië) zijn winterbanden verplicht.

 • In hun element in de winterse periodes.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Kinnum kopen? In het onderstaande schema tref je de geschatte tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website ontdek je ook extra informatie over: Band op de juiste spanning.

MerkSoortAfmetingVermogenTarief
Michelincrossclimate+225/55 R18102V€161
Continentalecocontact215/65 R1799H€105
Vredesteinwintrac pro215/65 R1799V€122
Bridgestoneturanza215/65 R1698H€92
Goodyearultragrip 8155/70 R1375T€63
Dunlopsport maxx rt235/35 R1991Y€165
Pirelliw210 sottozero 2225/65 R17102H€123
Hankookventus s1 evo2 k117b245/45 R18100Y€138
Kumhowi.craft wp71xl255/40 R1798V€114
Uniroyalrainsport 3 ssr xl225/45 R1895Y€158
Nexenn fera su1205/55 R1691W€55
Firestonemultihawk165/60 R1475T€84
Superiasa37255/35 R2097W€62
Savaeskimo suv 2 xl255/55 R18109H€107
Maxxisma-st2 (d)120/70 R1758W€78
Toyocelsius205/65 R1594V€72
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Terschelling).

Welke bandenmaat zoek je?

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar wel 45%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Wanneer je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel details die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 235 / 45 R20 – 103W.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 45 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 20 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 20 inch).
 • 103 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 875 kilogram.
 • De laatste letter (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. correspondeert met een max. snelheid van 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Kinnum.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers in de winter maakt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Budget bepalen
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijssegmenten: Economy, standaard en de hoogste klasse. Welke soort voor jou ideaal is wordt bepaald door de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijv. een Fiat 500) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Bf Goodrich of Metzeler.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Pirelli zijn in de basis best duur. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Kinnum bestellen, soms met wel 50% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Kinnum: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Kinnum: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €132,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom vreemde slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Kinnum.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Kinnum?
Banden vervangen in Kinnum laat je al uitvoeren voor €45,00 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €89,95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de versterkte zijkant kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. Autogarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Kinnum.

Plaats een reactie