Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hoog Soeren

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Hoog Soeren? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij landelijke leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens verstrekken wij handige info over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Zorg ervoor dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hoog Soeren inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Banden van A-merken als Bridgestone zijn al te koop vanaf €310. B-merken als Kama zijn al te koop vanaf €225 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Hoog Soeren

Banden wisselen in Hoog Soeren

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hoog Soeren is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november nemen we de winterband en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Verder vraagt het wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hoog Soeren heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De banden worden direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hoog Soeren.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage weet ook of het profiel nog op orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een scherp brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €74,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trillen er delen in de auto? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind lokale banden garages in Hoog Soeren

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Hoog Soeren? In de volgende tabel bieden wij autogarages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Gelderland). Deze garages kunnen je helpen bij (de)monteren, wisselen, trimmen, uitlijnen, balanceren, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website zoek je daarnaast ook montage-experts in Wenum Wiesel, Ugchelen, Beemte Broekland, Gelselaar en Haarlo.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hoog-soeren

Goedkope autobanden Hoog Soeren

Ben jij toe aan een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dat wordt bepaald door de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten zijn te verdelen in 3 classificaties:

ClassificatieType autoKilometrageRijgedragPrijs
1. Hoogste klasseGrote motor50.000+ Agressief186
2. StandaardGemiddelde autoRond 30.000Doorsnee€111
3. GoedkoopsteStadsautootje< 15.000Log€66

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig populaire online garages die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Hoog Soeren hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook uitgebreide info over: Runflat banden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Gewoonlijk gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Hoog Soeren monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minimale slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Winterbanden wisselen Hoog Soeren

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, geeft meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens de wintermaanden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuwval.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Hoog Soeren kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de tariefindicaties van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Veilig autorijden.

MerkTypeAfmetingVermogenPrijs
Michelinpilot sport ps2295/30 R19100Y€286
Continentalcontiwintercontact ts 830p285/35 R20104V€228
Vredesteinultrac satin225/55 R1898V€118
Bridgestoneblizzak185/60 R1584T€67
Goodyearug performance gen-1245/40 R1897W€187
Dunlopd221 f a130/70 R1863V€242
Pirellipzero225/40 R1989Y€191
Hankookwinter icept rs w442155/80 R1379T€45
Kumhokl21265/60 R1811H€126
Uniroyalrainsport 3225/55 R1797Y€118
Nexenn blue hd plus185/65 R1486T€45
Firestonedestination265/70 R16112H€159
Superiasa37225/50 R1692W€47
Savaadapto155/70 R1375T€48
Maxxisma-sw victrasnow235/60 R17102V€93
Toyoprx.t1 sport285/35 R1999Y€175
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Apeldoorn).

Welke bandenmaat zoek je?

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar tot wel 45%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op de flank van de band. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 215 / 65 R16 – 98T.

 • 215 staat voor de breedte in millimeters.
 • 65 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (hierbij dus 65%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 16 inch).
 • 98 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 750kg.
 • De laatste waarde (T) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Hoog Soeren.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Budget bepalen
Autobanden kan je vinden in velerlei prijsklassen: Goedkoopste, gemiddeld en het topsegment. Welk product voor jou ideaal is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en hoeveel je rijdt. Kies voor een A-merk als Bridgestone of Maxxis op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Nissan Pixo) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Haida & Unigrip.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Firestone zijn vrij duur. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Hoog Soeren bestellen, en krijg je wel 30% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Hoog Soeren: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Het alternatief is gebruikte banden Hoog Soeren: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €132,50 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal gebruik kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Hoog Soeren.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Hoog Soeren?
Banden vervangen in Hoog Soeren kan al vanaf €37,50 voor een complete set (mits de band al op de velg zit, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €97,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de speciale constructie kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn extra sterk gebouwd. Opgelet: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Garagehouders adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Hoog Soeren.

Plaats een reactie