Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hee

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Hee? Op dit portaal ontdek je populaire leveranciers van winter- zomer- en all season banden en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste verstrekken wij nuttige informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hee inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Bridgestone bestel je al vanaf €340. B-merken als Keter kosten ongeveer €220 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Hee

Banden wisselen in Hee

De bandenwissel bij een autobedrijf in Hee is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is best een complexe klus. Tevens eist dit wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hee is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hee.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf controleert ook of de profieldiepte nog volstaat. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 30.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt scheef en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €77,50.

Autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, het rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Hee

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Hee? In het overzicht hierna verzamelen wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Friesland). Deze lokale garages zijn opgeleid voor (de)monteren, balanceren, sipen, repareren, uitlijnen, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je ook montage-experts in West-Terschelling, Midlum, Wijnaldum, Pietersbierum en Sexbierum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hee

Goedkope autobanden Hee

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, zelfs de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 categorieën:

ClassificatieSoort autoKM (jaarlijks)RijgedragPrijzen
1. TopklasseSportwagenMeer dan 45.000Driftig184
2. UitstekendGemiddelde autoRond 30.000Modaal€108
3. VoordeelKleine auto’sMinder dan 15.000Zwaar€70

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende schema bieden we je goede online garages die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Hee hebben. Middels onze vergelijker lees je ook meer informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Hee monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af dankzij de doorlopende sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Goedkoop winterbanden wisselen Hee

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit verbetert de remweg, directer contact met de weg en een ideale rijervaring tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element vanaf eind oktober tot begin april.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Hee kopen? In de tabel hieronder beiden wij de verwachte tarieven van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl check je ook handige informatie over: Verzekering voor de auto.

MerkSerieAfmetingenPrestatieTarief
Michelinpilot sport 4suv255/40 R21102Y€279
Continentalecocontact 6205/65 R1594V€102
Vredesteinwintrac pro215/50 R1795V€105
Bridgestoneturanza205/45 R1788V€107
Goodyearug performance 2225/55 R1797H€129
Dunlopwinterresponse 2165/70 R1481T€71
Pirellicinturato p7245/40 R1893Y€120
Hankookwinter icept evo2 suv w320a265/70 R16112T€104
Kumhowp71 xl235/35 R1991W€144
Uniroyalrainexpert 3155/65 R1373T€48
Nexenn blue hd plus205/70 R1596T€70
Firestonemultihawk155/65 R1373T€64
Superiasa37245/40 R1998Y€60
Savaeskimo s3+ ms175/70 R1484T€60
Maxxiscr966195/60 R12104N€163
Toyoproxes sport xl275/35 R19100Y€165
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Terschelling).

Zoek jouw nieuwe band

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Wanneer je naar andere banden wilt overstappen zijn er een aantal aspecten waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 285 / 35 R19 – 103Y.

 • 285 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 35 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 35%.
 • De R betekent Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 19 beschrijft de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 103 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 875 kilogram.
 • De afsluitende waarde (Y) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot300 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Hee.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Tarieven
Autobanden kan je kopen in allerlei prijscategorieën: Koopjes, goed en topklasse. Welk artikel past bij jou hangt af van gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag en het aantal kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Toyo als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Smart Forfour) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Achilles of Overige Merken.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Firestone zijn niet goedkoop. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Hee bestellen, en regel je snel 50% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Hee: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Hee: tweedehands onderdelen met garantie met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €132,50 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij gewoon rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het van groot belang dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Hee.

Wat kost autobanden wisselen in Hee?
Door een vakman banden vervangen in Hee kan al vanaf €32,50 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet jij uitgaan van +/- €97,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. D.m.v. de extra sterke stukken in de wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vervorming. Goed om te weten: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Hee.

Plaats een reactie