Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Donkerbroek

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Donkerbroek? Op deze website tref je erkende webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop kan je aan de slag met handige informatie over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Donkerbroek inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €44,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Pirelli bestel je al vanaf €310. Budgetmerken als Aptany zijn er al vanaf €210 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Donkerbroek

Banden wisselen in Donkerbroek

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Donkerbroek is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is niet iets wat je zomaar doet. Verder vraagt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Donkerbroek maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Steeds vaker kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Donkerbroek.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage controleert ook of het profiel nog volstaat. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 45.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van de rijstijl en type wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen kan al vanaf €84,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Heb je last van een trillende auto? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Vind banden garages in Donkerbroek

In no-time en voordelig banden vervangen in Donkerbroek? In het overzicht hierna verzamelen wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de buurt (provincie Drenthe). Deze bandenservices zijn opgeleid voor wisselen, trimmen, balanceren, sipen, repareren, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vergelijk je tevens montagebedrijven in Waskemeer, Haulerwijk, Haule, Oosterwolde en Fochteloo.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-donkerbroek

Goedkope autobanden Donkerbroek

Wil je investeren in een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 niveau’s:

CategorieAutoAantal kilometersRijgedragPrijzen
1. A-segmentVeel powerVanaf 50.000Druk€183
2. MiddenklasseNormale autoRond de 25.000Gewoon€109
3. EconomyBoodschappenautoBeperkt gebruikEenvoudig€71

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de onderstaande tabel doorzoek je landelijke online leveranciers die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Donkerbroek hebben. Op dit portaal tref je ook extra informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is geschikt als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de regel rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Donkerbroek monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Goedkoop winterbanden wisselen Donkerbroek

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een stabiele wegligging bij vorst of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • De beste keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Donkerbroek kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte prijzen van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website zoek je ook nuttige informatie over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkSerieFormaatVermogenPrijs
Michelinalpin 6215/50 R1795H€138
Continentalcontiecocontact 3185/65 R1588T€67
Vredesteinultrac vorti275/30 R2097Y€301
Bridgestonebattlax racing r11 rear180/55 R1773V€199
Goodyeareagle f1 asymmetric245/45 R1799Y€167
Dunlopsport maxx rt 2235/35 R1991Y€140
Pirellipzero265/50 R19110Y€168
Hankookkinergy eco 2 k435175/70 R1488T€63
Kumhoes31205/55 R1694H€68
Uniroyalrainexpert 3175/65 R1584T€55
Nexenwinguard sport205/55 R1694V€98
Firestonewinterhawk 3 xl225/45 R1794V€92
Superiaecoblue 4s225/60 R16102V€53
Savaeskimo hp 2 xl225/40 R1892V€94
Maxxisecolander205/70 R18YY€97
Toyonano energy van185/75 R14102S€76
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Ooststellingwerf).

Zoek jouw nieuwe band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 285 / 35 R18 – 101W.

 • 285 staat voor de breedte in millimeters.
 • 35 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 35%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 101 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 825 kilogram.
 • De laatste letter (W) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Donkerbroek.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je kopen in drie prijscategorieën: Voordeel, uitstekend en het topsegment. Welk artikel aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van het gewicht van de auto, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Neem een A-merk zoals Michelin of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Debica & Vee Rubber.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Toyo zijn niet perse voordelig. Wie slim is doorzoekt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je dikwijls goedkope autobanden in Donkerbroek bestellen, en profiteer je snel van 30% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Donkerbroek: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Donkerbroek: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €132,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij gewoon rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Donkerbroek.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Donkerbroek?
Professioneel banden vervangen in Donkerbroek is al mogelijk vanaf €50,00 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet jij uitgaan van +/- €87,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door de versterkte zijkant kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is een zeer hoog draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Donkerbroek.

Plaats een reactie