Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Woltersum

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Woltersum? Op Autobandenspot.nl communiceren wij de grote webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte tref je hier uitgebreide info over bandenmaten en populaire merken en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Woltersum inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Vredestein kosten ongeveer €315. B-merken als Antares zijn er al vanaf €195 per 4.

Banden wisselen in Woltersum

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Woltersum is cruciaal. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert nemen we de winterband en rond maart / april gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Ook eist dit wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Woltersum is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Woltersum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice checkt ook of het profiel nog goed genoeg is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 30.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt raar. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen kan al vanaf €87,50.

Wat is autobanden balanceren
Trillen er delen in de auto? Het kan maar zo zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Woltersum

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Woltersum? In de volgende tabel bieden wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de buurt (provincie Groningen). Deze autogarages ondersteunen je bij wisselen, uitlijnen, balanceren, trimmen, sipen, (de)monteren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je plaatselijke montage-experts in Lellens, Winneweer, Ten Post, Ten Boer en Zuidwolde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-woltersum

Goedkope autobanden Woltersum

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en de eigenschappen van de auto. Opmerking: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

KlasseAutoKm p/jaarWegliggingKosten
1. A-merkGrote motor50.000+ Driftig180
2. PopulairNormale autoDagelijks gebruikHerkenbaar€100
3. VoordeligKleine stadsautoWeinig kilometersEenvoudig€75

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In de bijgaande tabel bieden we je landelijke webwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Woltersum hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook uitgebreide info over: Autobanden schoonmaken

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Woltersum monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een effectieve waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Beperkte geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Woltersum

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto in de winterse periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Italië, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Met name geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de onkosten van nieuwe autobanden in Woltersum kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de actuele tarieven van verschillende merken en modellen. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal vind je ook nuttige informatie over: Runflat banden.

MerkSoortFormaatVermogenTarief
Michelinpilot alpin 5245/45 R19102V€247
Continentalwintercontact ts 860 s255/45 R20105V€288
Vredesteinultrac satin235/55 R17103Y€124
Bridgestonet001215/55 R1693H€139
Goodyearvector 4seasons205/65 R15102T€111
Dunlopbluresponse xl205/60 R1696V€113
Pirelliwinter sottozero 3265/45 R20108W€392
Hankookwinter icept evo2 w320b225/45 R1791V€106
Kumhohs51225/55 R1695W€117
Uniroyalallseasonmax195/75 R16107R€88
Nexennblue 4 season195/65 R1591H€55
Firestonevanhawk 2175/65 R1490T€72
Superiaecoblue 4s215/55 R1697V€51
Savaeskimo s3+185/60 R1588T€98
Maxxishp5235/40 R1895W€86
Toyosnowprox s942185/60 R1482H€75
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Groningen).

Zoek jouw geschikte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een paar aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de zijkant van je huidige autobanden. Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 75 R16 – 108T.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 75 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 75%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 16 inch).
 • 108 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 1000 kilogram.
 • De laatste letter (T) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Woltersum.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat kost het?
Autobanden kan je bestellen in diverse prijsklassen: Economy, goed en het topsegment. Welk artikel voor jou ideaal is hangt af van de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstanden die je rijdt. Neem een A-merk zoals Dunlop of Nexen als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een licht autootje (bijv. een Chevrolet Spark) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Ep Tyre of Powertrac.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Superia zijn best kostbaar. Wie slim is bestelt scherpe aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in Woltersum bestellen, en ontvang je tot 50% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Woltersum: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Woltersum: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €140,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je normaal rijdt moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Kijk elk kwartaal even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Woltersum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Woltersum?
Door een vakman banden vervangen in Woltersum regel je al voor €42,50 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €89,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €54,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Dankzij de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en de profielkwaliteit. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Woltersum.

Plaats een reactie