Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Woldendorp

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Woldendorp? Op onze autobandenvergelijker tref je de beste aanbieders van winter- zomer- en all season banden en lokale servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Ook kan je aan de slag met handige informatie over uitlijnen, balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Woldendorp inclusief uitlijnen en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €43,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele bevelen wij aan om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van toonaangevende merken als Kumho Tyres bestel je al vanaf €300. budgetmerken als Camac bestel je al vanaf €220 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Woldendorp

Banden wisselen in Woldendorp

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Woldendorp is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en rond maart / april nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is een vak apart. Ook eist dit flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Woldendorp is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Woldendorp.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf controleert ook of het profiel op de banden nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook zodra de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt licht of juist zwaar. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €69,99.

Informatie over autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Het kan maar zo zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Woldendorp

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Woldendorp? In de volgende tabel tref je autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Groningen). Deze bandenspecialisten ondersteunen je bij repareren, trimmen, balanceren, wisselen, (de)monteren, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website check je evenzeer montagepunten in Wagenborgen, Nieuwolda, Nieuw Scheemda, t Waar en Tjuchem.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-woldendorp

Goedkope autobanden Woldendorp

Ben jij toe aan extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 klassen:

SegmentAutoKM (op jaarbasis)WegcontactPrijzen
1. TopsegmentVeel trekkrachtVanaf 40.000Driftig€197
2. MiddenklasseDoorsnee autoTot 30.000 kmGewoon€111
3. BasisKleine autootjesWeinig kilometersStatisch€75

Online banden webwinkels vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de volgende tabel vergelijken wij betrouwbare online leveranciers die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Woldendorp hebben. Op deze website zoek je ook handige informatie over: Autobanden verwisselen

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Woldendorp monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minimale slijtage en voert het water uitstekend af vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Goedkoop winterbanden wisselen Woldendorp

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit verbetert de remweg, meer grip en een optimale wegligging bij gladheid of vorst. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best bij nat en koud weer.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Woldendorp kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de huidige tarieven van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook handige informatie over: Best geteste autobanden.

MerkSerieFormaatPrestatieTarief
Michelinlattitude alpin la2255/55 R18109V€176
Continentalcrosscontact lx sport285/40 R22110H€251
Vredesteinsportrac 5185/65 R1588H€75
Bridgestoneturanza205/55 R1691H€86
Goodyearefficientgrip performance205/55 R1691V€66
Dunlopsport maxx rt 2245/40 R1998Y€173
Pirelliscorpion winter295/30 R22103V€344
Hankookwinter icept evo2 w320205/60 R1692H€82
Kumhokh27145/65 R1572T€52
Uniroyalrainsport 3 ssr205/55 R1691W€73
Nexenwinguard sport215/60 R1796H€92
Firestonevanhawk225/70 R15112R€91
Superiaecoblue 4s195/60 R1588H€56
Savaeskimo s3 ms155/70 R1375T€52
Maxxisap2 all season235/45 R1797V€86
Toyoproxes cf2205/65 R1594V€72
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Delfzijl).

Vind jouw perfecte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Wanneer je de banden wilt verwisselen zijn er een paar dingen die belangrijk zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 70 R15 – 109S.

 • 205 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 70%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 109 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 1030 kilogram.
 • De afsluitende letter (S) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 180 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Woldendorp.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Budget bepalen
Autobanden kan je vinden in drie prijscategorieën: Goedkoopste, uitstekend en topkwaliteit. Welk artikel je moet kiezen heeft te maken met het vermogen van de auto, je manier van rijden het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Ga voor A-merken als Continental of Toyo als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Volkswagen Up!) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Leao & Tourador.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Pirelli zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Woldendorp bestellen, soms met wel 45% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Woldendorp: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Het alternatief is gebruikte banden Woldendorp: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €137,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij standaard merken gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Woldendorp.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Woldendorp?
Banden vervangen in Woldendorp wordt al gedaan voor €40,00 voor een complete set (mits de band al op de velg zit, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de speciale constructie kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende kan je veilig naar huis of naar de dealer. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de status van het profiel. Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Woldendorp.

Plaats een reactie