Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Losdorp

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Losdorp? Op dit portaal kan je aan de slag met erkende webshops in winter- zomer- en all season banden en servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Verder bieden wij meer informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Losdorp inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €43,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele bevelen wij aan om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Michelin scoor je al vanaf €350. budgetmerken als Event zijn er al vanaf €230 per vier.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Losdorp

Banden wisselen in Losdorp

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Losdorp is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar zetten we de winterband eronder en rond maart / april rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Ook vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Losdorp ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Losdorp.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook op het moment dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 50.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van de rijstijl en type wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €84,99.

Autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Losdorp

Vlug en goedkoop banden vervangen in Losdorp? In de volgende tabel tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten in jouw omgeving (provincie Groningen). Deze garages zijn opgeleid voor wisselen, repareren, uitlijnen, trimmen, (de)monteren, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website check je ook andere montagebedrijven in Bierum, Holwierde, Krewerd, Garnwerd en Feerwerd.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-losdorp

Goedkope autobanden Losdorp

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en kenmerken van de auto zelf. Tip: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijs
1. PremiumZware wagensVanaf 40.000Pittig182
2. UitstekendGemiddelde autoRond 30.000Gemiddeld€101
3. BudgetKleine autootjesBeperkt gebruikEenvoudig€79

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende schema vergelijken wij landelijke internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Losdorp hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook nuttige informatie over: Bandenspanning

Informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaliter gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Losdorp monteren geeft optimale grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Goedkoop winterbanden wisselen Losdorp

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een stabiele wegligging bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je niet zoveel kilometer rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Losdorp kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de verwachte tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook nuttige informatie over: Zuinigste autobanden.

MerkTypeAfmetingenVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4s225/35 R2090Y€229
Continentalpremiumcontact 6245/40 R2099Y€245
Vredesteinultrac vorti265/35 R1998Y€138
Bridgestoneturanza205/55 R1694W€85
Goodyearultragrip9 +205/65 R1594H€98
Dunlopwinter sport 5195/45 R1684V€102
Pirelliscorpion all terrain plus255/70 R16111T€112
Hankookkinergy 4s h740195/60 R1588H€126
Kumhosolus kh17205/65 R1695H€81
Uniroyalrainsport 3 ssr225/50 R1794W€109
Nexenn blue hd plus xl215/60 R1699V€74
Firestonetsp 3000265/70 R20143J€280
Superiabluewin hp185/65 R1592T€41
Savatrenta ms195/70 R15104Q€85
Maxxiswp-05 arctictrekk155/60 R1574T€54
Toyoopa21245/70 R17108S€106
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Delfzijl).

Autobanden zoeken en vinden

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er verschillende onderdelen waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor rijstijl je hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 325 / 35 R20 – 108Y.

 • 325 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 35 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (hier is dat dus 35%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 20 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 20 inch).
 • 108 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 1000kg.
 • De afsluitende letter (Y) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 300 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Losdorp.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Onkosten
Autobanden kan je vinden in verschillende prijsklassen: Goedkoopste, prijs-kwaliteit en de hoogste klasse. Welk type past bij jou is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Vredestein of Nexen als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (denk aan een Chevrolet Spark) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Heidenau & Syron.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Continental of Superia zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Losdorp bestellen, soms met wel 30% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Losdorp: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Losdorp: tweedehands met lichte gebruikerssporen en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €147,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een normale rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder moet je erop letten dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Losdorp.

Wat kost autobanden wisselen in Losdorp?
Op korte termijn banden vervangen in Losdorp wordt al gedaan voor €47,50 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €87,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Middels de bijzondere eigenschappen kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de lucht uit je band is. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Losdorp.

Plaats een reactie