Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Bierum

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Bierum? Op dit portaal bieden wij de meest populaire aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Ook verstrekken wij nuttige info over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Zorg ervoor dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Bierum inclusief demontage, balanceren en montage kan al voor €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Banden van A-merken als Hankook zijn al te koop vanaf €345. Budgetmerken als Bf Goodrich zijn al te koop vanaf €220 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Bierum

Banden wisselen in Bierum

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Bierum is cruciaal. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en vanaf het voorjaar gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een precies werkje. Verder eist dit ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Bierum is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Bierum.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet zo eenvoudig. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Bij uitlijnen draait het erom dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit bevordert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €75,00.

Wanneer banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Zoek banden garages in Bierum

Vlug en goedkoop banden vervangen in Bierum? In de onderstaande tabel verzamelen wij de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de regio (provincie Groningen). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij wisselen, sipen, uitlijnen, trimmen, (de)monteren, repareren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker vind je nabijgelegen montagepartners in Holwierde, Krewerd, Garnwerd, Feerwerd en Ezinge.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-bierum

Goedkope autobanden Bierum

Wil je investeren in een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 niveau’s:

ClassificatieAutoKM (jaarlijks)RijgedragPrijzen
1. TopklasseKrachtige autoVanaf 40.000Dynamisch182
2. StandaardDoorsnee autoDagelijks gebruikGewoon€117
3. EconomyBoodschappenauto< 15.000Eenvoudig€62

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema vergelijk je eenvoudig toonaangevende aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Bierum hebben. Via deze website zoek je ook handige informatie over: Autobanden vervangen

Informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaliter laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Bierum monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Lager geluidsniveau.

Goedkoop winterbanden wisselen Bierum

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, geeft meer grip en dus minder kans ongelukken bij nat en koud weer. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • In hun element bij natte en winterse omstandigheden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de onkosten van nieuwe autobanden in Bierum kopen? In de tabel hieronder bekijk je de doorsnee tarieven van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook uitgebreide info over: Beste autobanden.

MerkTypeGroottePrestatiePrijs
Michelinprimacy 4215/55 R1798W€141
Continentalwintercontact ts 860 s205/60 R1696H€94
Vredesteinsprint classic135/80 R1470S€43
Bridgestonedueler215/80 R15102S€246
Goodyearultragrip performance +215/60 R1699H€101
Dunlopstreetresponse 2165/65 R1581T€69
Pirelliscorpion all terrain plus275/70 R16114T€190
Hankookkinergy 4s h740235/55 R17103V€115
Kumhosolus kh17 xl165/80 R1387T€66
Uniroyalall season expert 2 xl fr235/60 R18107V€126
Nexenn blue hd plus205/55 R1691V€54
Firestonewinterhawk 3195/50 R1582T€74
Superiaecoblue 4s215/50 R1795W€65
Savaeskimo hp 2205/65 R1594H€83
Maxxisap2 all season245/40 R1897V€99
Toyoproxes cf2 xl205/65 R1599H€85
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Delfzijl).

Zoek jouw bandenmaat

Check acties en aanbiedingen en bespaar wel 30%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Indien je naar andere banden wilt overstappen zijn er diverse factoren die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een bandenmaat kan zijn 285 / 45 R20 – 108Y.

 • 285 staat voor de breedte in millimeters.
 • 45 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 45%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 20 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 20 inch).
 • 108 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 1000kg.
 • De afsluitende letter (Y) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 300 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Bierum.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat mag het kosten?
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijssegmenten: Koopjes, gemiddeld en A-segment. Welke soort voor jou geschikt is heeft te maken met het gewicht van de auto, rijstijl en de gebruiksintensiteit. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Toyota Aygo) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Fribo en Starfire.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Bridgestone of Sava zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt bestelt scherpe aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in Bierum bestellen, soms met wel 50% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Bierum: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Het alternatief is gebruikte banden Bierum: tweedehands onderdelen met garantie die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €130,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Bierum.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Bierum?
Op locatie banden vervangen in Bierum regel je al voor €50,00 voor een complete set (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €87,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €57,50 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door middel van de versterkte wang (zijkant) kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Een reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vervorming. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Bierum.

Plaats een reactie