Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Baexem

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Baexem? Op onze autobandenvergelijker tref je landelijke online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. Verder tref je hier uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Zorg ervoor dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Baexem inclusief demontage, balanceren en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Autobanden van bekende merken als Pirelli zijn al te koop vanaf €340. B-merken als Cheng Shin kosten ongeveer €230 per 4.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Baexem

Banden wisselen in Baexem

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Baexem is belangrijk. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is een behoorlijke operatie. Ook vergt het wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Baexem scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Baexem.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice kan je ook vertellen of de profieldiepte nog toereikend is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit het geval rond de 37.500 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €72,50.

Waarom banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Baexem

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Baexem? In de onderstaande tabel vind je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Limburg). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, sipen, wisselen, balanceren, uitlijnen, repareren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je evenzeer montage-experts in Heythuysen, Leveroy, Heibloem, Roggel en Neer.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-baexem

Goedkope autobanden Baexem

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit is met name afhankelijk van de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

KlasseSoort autoKilometersRij-kenmerkPrijzen
1. A-segmentSnel en/of zwaar50.000+ Agressief187
2. UitstekendGemiddelde autoDagelijks gebruikHerkenbaar€114
3. VoordeelLichte auto’sWeinig gebruikStatisch€71

Vergelijk online bandenshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de bijgaande tabel check en vergelijk je professionele webwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Baexem hebben. Op Autobandenspot.nl check je ook handige informatie over: Bandenlabel

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is geschikt bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Baexem monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Baexem

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, beter contact met het asfalt en dus minder kans ongelukken bij vorst of sneeuwval. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Italië) zijn winterbanden verplicht.

 • Biedt de beste performance bij winterse omstandigheden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Minpunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • De beste keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de kosten van nieuwe autobanden in Baexem kopen? In de volgende tabel bekijk je de actuele prijzen van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Middels onze vergelijker lees je ook uitgebreide info over: Balanceren en uitlijnen van banden.

MerkSoortGrootteKenmerkPrijs
Michelinpilot super sport285/40 R19103Y€263
Continentalwintercontact ts 860165/65 R1479T€74
Vredesteinsprint classic215/70 R1598W€240
Bridgestoneduel.sport255/45 R20101W€192
Goodyeareagle f1 supersport uhp225/40 R1892Y€123
Dunlopwinter sport 5215/55 R1798V€129
Pirelliscorpion verde235/50 R1999V€105
Hankookra18195/80 R15107/105R€82
Kumhops91xl265/40 R18101Y€173
Uniroyalms-plus 77225/55 R1695H€102
Nexenwinguard sport 2 xl215/45 R1791V€82
Firestonemseason 2225/60 R1799V€124
Superiasa37265/30 R1993Y€57
Savaadapto hp185/60 R1482H€59
Maxxisvansmart snow wl2225/65 R16112R€104
Toyos954 xl225/45 R1794V€92
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Leudal).

Zoek direct jouw band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar zo’n 50%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke onderdelen die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op op de band. Deze speciale code vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 65 R15 – 95N.

 • 195 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 65%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 staat voor de velgmaat (in dit geval 15 inch).
 • 95 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 690 kilogram.
 • De afsluitende letter (N) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 140 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel of juist weinig rijdt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Baexem.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat kost het?
Autobanden verdelen we onder in 3 prijsklassen: Instap, goed en topkwaliteit. Welke soort past bij jou heeft te maken met de inhoud van je auto, rijstijl en het aantal afgelegde kilometers. Kies voor een A-merk als Bridgestone of Nexen in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Achilles & Tracmax.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Pirelli zijn vrij duur. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Baexem bestellen, en regel je snel 25% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Baexem: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Baexem: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €137,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal gebruik moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Baexem.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Baexem?
Vakkundig banden vervangen in Baexem wordt al gedaan voor €47,50 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €80 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €50,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Geholpen door de unieke samenstelling kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en sterker ontwikkeld. Goed om te weten: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Autogarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Baexem.

Plaats een reactie