Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Heeswijk-Dinther

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Heeswijk-Dinther? Op Autobandenspot.nl communiceren wij gerenommeerde webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte bieden wij handige info over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Heeswijk-Dinther inclusief demonteren, monteren en balanceren laat je al doen vanaf €42,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Hankook zijn er al vanaf €320. B-merken als Habilead kosten ongeveer €195 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Heeswijk-Dinther

Banden wisselen in Heeswijk-Dinther

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Heeswijk-Dinther is belangrijk. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vergt het wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Heeswijk-Dinther is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij sommige aanbieders kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Heeswijk-Dinther.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autobedrijf checkt ook of het profiel op de banden nog toereikend is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 32.500 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt raar. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van de auto regel je al vanaf €69,99.

Balanceren van de banden
Trillend stuur of dashboard? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in Heeswijk-Dinther

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Heeswijk-Dinther? In de onderstaande tabel tref je autogarages en bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten verlenen diensten zoals wisselen, sipen, trimmen, (de)monteren, balanceren, repareren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website tref je regionale montagepunten in Loosbroek, Erp, Veghel, Wilbertoord en Sint Hubert.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-heeswijk-dinther

Goedkope autobanden Heeswijk-Dinther

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het aanbod meer dan divers is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van jouw rijgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 classificaties:

ClassificatieType autoKilometrageWegliggingKostprijs
1. A-segmentKrachtige autoGrootverbruikerDynamisch186
2. MiddenklasseGemiddelde autoRond 30.000Modaal€103
3. EconomyBoodschappenautoWeinig gebruikZwaar€63

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het schema hierna check en vergelijk je de beste webshops die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Heeswijk-Dinther hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook handige informatie over: Zomerbanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Heeswijk-Dinther monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Heeswijk-Dinther

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en inkepingen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit bevordert de remweg, verhoogt het gripniveau en dus minder kans ongelukken bij vorst of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • In hun element bij sneeuw of ijzel.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden worden steeds populairder: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Heeswijk-Dinther kopen? In de tabel hieronder vind je de doorsnee tarieven van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook meer informatie over: Gehomologeerde banden.

MerkSerieGroottePrestatieTarief
Michelinxdw ice grip 225 inch295/80 R225152L€798
Continentalsportcontact 6225/35 R2090Y€189
Vredesteinsnowtrac 5185/55 R1586H€78
Bridgestonetl205/60 R1692V€124
Goodyeareagle f1 asymmetric 5245/45 R18100Y€116
Dunlopsp winter sport 3d255/45 R1798V€247
Pirelliwinter sottozero 3285/35 R20100W€317
Hankookoptimo k415235/50 R1897V€120
Kumhocrugen premium kl33265/50 R19110V€118
Uniroyalrainexpert 3195/60 R1588H€59
Nexenroadian at 4×4 ra7265/70 R16112H€118
Firestonewinterhawk 3215/55 R1693H€101
Superiaecoblue215/55 R1899V€53
Savaeskimo s3+205/55 R1691T€66
Maxxisap2 all season185/60 R1588H€101
Toyoprox.spo.suvxl255/45 R19104Y€163
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Bernheze).

Zoek jouw nieuwe band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot 40%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende aspecten die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 65 R14 – 93H.

 • 195 staat voor de breedte in millimeters.
 • 65 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 65%.
 • R duidt aan: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 14 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 14 inch).
 • 93 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval een max. belasting van 650 kilogram.
 • De laatste waarde (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ben jij iemand die veel of juist weinig rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Heeswijk-Dinther.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Onkosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in diverse prijscategorieën: Voordelig, middenklassen en de hoogste klasse. Welke soort voor jou ideaal is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Neem een A-merk zoals Kumho Tyres of Maxxis als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Toyota Aygo) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Blacklion of Master-Steel.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Hankook zijn niet perse heel goedkoop. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je hele goedkope autobanden in Heeswijk-Dinther bestellen, en ontvang je tot 30% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Heeswijk-Dinther: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Heeswijk-Dinther: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €135,00 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij een redelijke rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een goede band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Heeswijk-Dinther.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Heeswijk-Dinther?
Door een vakman banden vervangen in Heeswijk-Dinther is al mogelijk vanaf €42,50 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €100. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met gebruikmaking van de extra sterke stukken in de wang kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Autogarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Heeswijk-Dinther.

Plaats een reactie