Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Grolloo

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Grolloo? Op deze website communiceren wij landelijke aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop tref je hier meer informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Grolloo inclusief uitlijnen en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €44,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid is het verstandig om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Banden van toonaangevende merken als Superia koop je al vanaf €300. budgetmerken als Aptany zijn er al vanaf €225 voor een complete set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Grolloo

Banden wisselen in Grolloo

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Grolloo is cruciaal. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. In het najaar laten we de winterband monteren en ronde maand maart kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf doen is een precies werkje. Verder vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Grolloo ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Grolloo.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autobedrijf checkt ook of het profiel nog voldoende is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit het geval rond de 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet erg licht. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €75,00.

Balanceren van de banden
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijdt je een stuk rustiger, het rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit standaard inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Grolloo

In no-time en goedkoop banden vervangen in Grolloo? In de volgende tabel bieden wij adressen van bandenwinkels en servicepunten in de buurt (provincie Drenthe). Deze bedrijven ondersteunen je bij (de)monteren, balanceren, uitlijnen, repareren, sipen, wisselen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website ontdek je regionale montagepunten in Schoonloo, Elp, Orvelte, Witteveen en Garminge.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-grolloo

Goedkope autobanden Grolloo

Ben jij toe aan een tweede set banden voor je auto? Het is geen geheim dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en kenmerken van de auto zelf. Tip: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 klassen:

ClassificatieType autoKm p/jaarRijstijlTarief
1. A-segmentKrachtige auto50.000+ Energiek184
2. PopulairGemiddelde autoVanaf 25.000Doorsnee€107
3. BasisStadsautootjeMinder dan 15.000Statisch€75

De beste aanbieders vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het schema hierna vergelijken wij de beste online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Grolloo hebben. Op dit portaal lees je ook nuttige informatie over: Zuinigste autobanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Grolloo monteren bevordert de grip, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Grolloo

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging tijdens de wintermaanden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of vorst.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Geschikt als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Grolloo kopen? In het overzicht hierna vind je de verwachte tarieven van verscheidene merken en soorten. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt ontdek je ook handige informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit.

MerkSoortAfmetingKenmerkPrijs
Michelintrx 390 inch190/65 R39089H€319
Continentalwintercontact ts 860 s245/35 R2196W€321
Vredesteinwintrac xtreme s235/55 R19105V€230
Bridgestonepotenza215/40 R1787Y€114
Goodyearwrangler at/sa+ 4×4265/70 R16112T€161
Dunlopsp300175/60 R1581H€95
Pirelliice zero fr225/50 R1798H€210
Hankookventus prime3 k125195/45 R1684V€70
Kumhowp71 xl245/40 R1897W€102
Uniroyalms plus 77 xlfr245/45 R18100V€124
Nexenn fera su4185/55 R1582V€73
Firestonevanhawk 2195/70 R15104/102R€72
Superiastar lt205/65 R16107T€82
Savaeskimo hp 2 xl225/40 R1892V€94
Maxxisvansmart mcv3+205/75 R16113R€91
Toyoproxes r888r285/35 R20100Y€266
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Aa en Hunze).

Zoek jouw geschikte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Indien je naar andere banden wilt overstappen zijn er een paar onderdelen waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat het allemaal mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 225 / 65 R17 – 106S.

 • 225 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 65 geeft de hoogte van de band aan, als % van de breedte van de band (hier dus 65%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 106 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 950kg.
 • De laatste letter (S) geeft de maximumsnelheid van de band weer. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 180 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Grolloo.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat mag het kosten?
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijssegmenten: Voordelig, prijs-kwaliteit en A-segment. Welk model voor jou geschikt is hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Ga voor A-merken als Continental of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Opel Karl) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Insa Turbo & Tomket.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Hankook zijn best kostbaar. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je hele goedkope autobanden in Grolloo bestellen, en profiteer je snel van 40% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Grolloo: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Grolloo: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €147,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom vreemde slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Grolloo.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Grolloo?
Op locatie banden vervangen in Grolloo kan al vanaf €55,00 per bandenset (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door gebruik te maken van de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en en de diepte van het profiel. Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Grolloo.

Plaats een reactie