Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Eexterzandvoort

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Eexterzandvoort? Op Autobandenspot.nl bieden wij gerenommeerde webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens bieden wij belangrijke informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Eexterzandvoort inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €40,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor optimale veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Pirelli zijn al te koop vanaf €350. Budgetmerken als Imperial Fs All zijn al te koop vanaf €190 voor een hele set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Eexterzandvoort

Banden wisselen in Eexterzandvoort

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Eexterzandvoort is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is een vak apart. Daarnaast vergt het behoorlijk wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Eexterzandvoort scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Eexterzandvoort.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist bekijkt ook of het profiel nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €82,50.

Balanceren van de autobanden
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Wellicht is het dan zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in Eexterzandvoort

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Eexterzandvoort? In het overzicht hierna vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Drenthe). Deze autogarages kunnen je helpen bij repareren, uitlijnen, (de)monteren, sipen, wisselen, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je daarnaast ook montagepunten in Eext, Gasselte, Gieten, Balloërveld en Balloo.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-eexterzandvoort

Goedkope autobanden Eexterzandvoort

Op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat je kunt kiezen uit talloze producten. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van rijstijl, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Goed om te weten: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 niveau’s:

ClassificatieAutoKm p/jaarWegcontactKosten
1. Hoogste klasseVeel power50.000+ Energiek181
2. GoedGemiddelde autoVanaf 25.000Modaal€110
3. VoordeligKleine auto’s< 15.000Rustig€75

Vergelijk online bandenshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de tabel hieronder check en vergelijk je betrouwbare online garages die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Eexterzandvoort hebben. Op dit portaal lees je ook extra informatie over: Doorrijden met een lekke band

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband rijd je bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Meestal is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Eexterzandvoort monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Eexterzandvoort

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dat resulteert in een korte remweg, bevordert de grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij winterse omstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Zweden) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of ijzel.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een prima oplossing als je weinig kilometers maakten niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Eexterzandvoort kopen? In het onderstaande schema tref je de standaard tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Middels onze vergelijker zoek je ook meer informatie over: Autobanden controleren voor vakantie.

MerkTypeGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot alpin 5225/45 R1996V€215
Continentalicecontact 2225/60 R18104T€306
Vredesteinsnowtrac 5175/65 R1490T€91
Bridgestonebattlecross x30 r120/80 R1963M€95
Goodyearultragrip performance gen-1225/50 R1798H€149
Dunlopsp sport maxx rt205/45 R1683W€94
Pirelliwinter sottozero 3235/55 R18104H€163
Hankookventus prime3 k125225/45 R1794W€77
Kumhokw27 xl245/35 R1993W€121
Uniroyalrainsport 3225/45 R1791Y€65
Nexenro-ct8215/70 R15109S€93
Firestoneroadhawk255/60 R18112V€116
Superiastar lt215/70 R15109R€58
Savaeskimo s3+155/80 R1379Q€60
Maxxismecotra me3175/55 R1577T€59
Toyocelsius175/70 R1484T€58
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Aa en Hunze).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er meerdere dingen die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 70 R18 – 106H.

 • 235 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 70%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 106 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval een max. belasting van 950 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. betekent snelheden tot 210 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Eexterzandvoort.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Onkosten
Autobanden kan je kopen in meerdere prijsgroepen: Voordeel, medium en de a-merken. Welk segment voor jou ideaal is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijstijl en het aantal kilometers. Kies voor een A-merk als Bridgestone of Nexen in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Seat Mii) en rijd je niet al te hard? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Hilo en Maxtrek.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Nexen zijn in de basis best duur. De slimme rijder bestelt scherpe aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Eexterzandvoort bestellen, en krijg je zomaar 45% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Eexterzandvoort: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Eexterzandvoort: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €132,50 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Eexterzandvoort.

Hoe duur is autobanden wisselen in Eexterzandvoort?
Banden vervangen in Eexterzandvoort laat je al uitvoeren voor €52,50 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €92,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €50,00 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de Runflat eigenschap kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Eexterzandvoort.

Plaats een reactie