Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Roggel

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Roggel? Op onze autobandenvergelijker vind je de grote webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Verder raadpleeg je hier praktische informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Roggel inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €39,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Autobanden van populaire merken zoals Goodyear zijn al te koop vanaf €320. B-merken als Barum zijn al te koop vanaf €190 per vier.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Roggel

Banden wisselen in Roggel

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Roggel is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is een precies werkje. Verder vergt het de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Roggel ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Roggel.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autogarage kan je ook vertellen of het profiel nog goed genoeg is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook wanneer de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 50.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €89,99.

Informatie over autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? In dat geval kan het zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Roggel

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Roggel? In de tabel in het volgende blok tref je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Limburg). Deze bandenservices zijn opgeleid voor (de)monteren, sipen, trimmen, balanceren, wisselen, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website vergelijk je evenzeer montage-specialisten in Neer, Horn, Nunhem, Buggenum en Haelen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-roggel

Goedkope autobanden Roggel

Zoek jij ook nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit heeft te maken met rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Advies: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 niveau’s:

ClassificatieType autoKM (op jaarbasis)WegliggingTarief
1. A-segmentSportwagenVeel kilometersDriftig€193
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoVanaf 25.000Normaal€108
3. EconomyKleine auto’sWeinig kilometersStatisch€76

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het onderstaande schema bekijk en vergelijk je de beste webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Roggel hebben. Via deze website vind je ook uitgebreide info over: Zomerbanden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Roggel monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en voert het water uitstekend af door de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Beperkte geluidsproductie.

Direct winterbanden wisselen Roggel

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, geeft meer grip en een optimale wegligging in de winterse periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Italië, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • Aanbevolen bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

All season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Roggel kopen? In de tabel hieronder tref je de verwachte prijzen van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Via deze website tref je ook handige informatie over: Gehomologeerde banden.

MerkSoortGrootteVermogenPrijs
Michelinpilot power 2ct160/60 R1769W€114
Continentalcontisportcontact 3235/45 R1894V€157
Vredesteinultrac vorti r305/30 R19305/30Z19(Y€94
Bridgestonehp275/45 R20110Y€183
Goodyeareagle f1 asymmetric 5225/50 R1794Y€112
Dunlopsp sport 01255/45 R1899V€149
Pirellipzero235/35 R1991Y€146
Hankookventus s1 evo2 suv k117a245/45 R20103W€149
Kumhoha31 xl235/65 R17108V€98
Uniroyalms-plus 77185/55 R1582T€69
Nexenwt1205/65 R16107T€84
Firestonevanhawk winter 2195/70 R15104R€72
Superiasa37225/45 R1996W€56
Savaeskimo s3+155/65 R1373Q€49
Maxxisvansmart snow wl2235/65 R16115R€111
Toyoopen c.ut275/65 R17115H€78
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Leudal).

Vind jouw perfecte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse specificaties die relevant zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 205 / 75 R14 – 95V.

 • 205 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 75 is de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 75%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 14 geeft de velgmaat weer (hier dus 14 inch).
 • 95 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 690 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) geeft de maximumsnelheid van de band weer. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Roggel.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in meerdere prijsklassen: Budget, gemiddeld en A-segment. Welk product past bij jou heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, je manier van rijden en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Kies voor een A-merk als Michelin of Firestone op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (neem een Toyota iQ) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Aoteli en Rovelo.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Nexen zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je verrassend goedkope autobanden in Roggel bestellen, en krijg je zomaar 20% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Roggel: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Roggel: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €140,00 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een normale rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Roggel.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Roggel?
Banden vervangen in Roggel kan al vanaf €42,50 bij 4 banden (het complete wiel wordt dan gewisseld, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €94,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €60,00 per 12 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Geholpen door de bijzondere eigenschappen kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de profieldikte. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Roggel.

Plaats een reactie