Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Buggenum

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Buggenum? Op onze autobandenvergelijker vind je onder andere de beste shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en lokale autogarages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tevens bieden wij praktische info over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is essentieel dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Buggenum inclusief uitlijnen en balanceren is al mogelijk vanaf €42,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Banden van bekende merken als Bridgestone kosten gemiddeld zo’n €350. budgetmerken als Cooper kan je al krijgen vanaf €230 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Buggenum

Banden wisselen in Buggenum

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Buggenum is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is een tijdrovende klus. Verder eist dit behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Buggenum maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Buggenum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage controleert ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 37.500 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €69,99.

Wanneer autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Buggenum

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Buggenum? In het overzicht hierna tref je de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Limburg). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, repareren, wisselen, balanceren, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website tref je eveneens montagepartners in Haelen, Sint Odiliënberg, Herkenbosch, Melick en Swalmen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-buggenum

Goedkope autobanden Buggenum

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht van de auto. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden zijn te verdelen in 3 klassen:

ClassificatieType autoKilometersWegliggingKostprijs
1. A-segmentGroot vermogenVanaf 50.000Agressief184
2. MiddenklasseGemiddelde autoTot 30.000 kmModaal€111
3. GoedkoopsteStadsautootjeBeperkt gebruikZwaar€78

De beste aanbieders vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de onderstaande tabel doorzoek je erkende webshops die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Buggenum hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook aanvullende info over: Oude banden inruilen

Informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Buggenum monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Winterbanden wisselen Buggenum

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit bevordert de remweg, geeft meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij nat en koud weer. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste prestatie bij gladheid of vorst.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in Buggenum kopen? In het onderstaande schema beiden wij de gemiddelde tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook handige informatie over: Autobanden verwisselen .

MerkSoortAfmetingPrestatieTarief
Michelinenergy saver195/65 R1692V€90
Continentalcontiecocontact 5205/60 R1692V€111
Vredesteinultrac vorti285/45 R19107Y€145
Bridgestonedueler215/65 R1698V€98
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv265/45 R20104Y€196
Dunlopsp sport maxx gt225/35 R1988Y€160
Pirelliangel city front70/90 R1738S€66
Hankookdynapro hp2 ra33275/70 R16114H€120
Kumhor.venture mt51235/75 R15110Q€131
Uniroyalrainsport 3 xl275/45 R19108Y€110
Nexenroadian ct8165/70 R1489R€58
Firestonevanhawk2175/75 R16101R€79
Superiasnow hp245/45 R18100V€58
Savaeskimo s3+165/65 R1479T€58
Maxxisvettura185/65 R1486H€50
Toyosnowprox s 954 suv xl235/50 R19103V€134
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Leudal).

Autobanden zoeken en vinden

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Wanneer je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere onderwerpen die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 205 / 70 R14 – 95H.

 • 205 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (in dit voorbeeld 70%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 14 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit geval 14 inch).
 • 95 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 690kg.
 • De laatste letter (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Buggenum.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden kan je vinden in drie prijssegmenten: Budget, medium en topklasse. Welke groep past bij jou hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en het aantal kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Goodyear of Nexen op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en rijd je niet al te hard? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Insa Turbo of Novex.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Nexen zijn niet goedkoop. De slimme automobilist houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Buggenum bestellen, soms met wel 50% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Buggenum: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Probeer gebruikte banden Buggenum: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €160,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een normale rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Buggenum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Buggenum?
Op korte termijn banden vervangen in Buggenum laat je al uitvoeren voor €52,50 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €82,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met gebruikmaking van de versterkte zijkant kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een zeer hoog draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de profielkwaliteit. Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Buggenum.

Plaats een reactie