Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Herkenbosch

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Herkenbosch? Op deze pagina communiceren wij populaire aanbieders van goedkope autobanden en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast bekijk je hier nuttige informatie over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Herkenbosch inclusief uitlijnen en balanceren heb je al vanaf €39,95.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het verstandig om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Vredestein kosten gemiddeld zo’n €330. Budgetmerken als Gt Radial koop je al vanaf €210 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Herkenbosch

Banden wisselen in Herkenbosch

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Herkenbosch is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Daarnaast vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Herkenbosch ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De banden worden tevens gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Herkenbosch.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Het bandenbedrijf bekijkt ook of het profiel op de autoband nog toereikend is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €85,00.

Autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Grote kans dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, je bespaart op de brandstofkosten en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Banden garages in Herkenbosch

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Herkenbosch? In de tabel in het volgende blok tref je specialisten en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Limburg). Deze bedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, sipen, repareren, trimmen, wisselen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website vergelijk je daarnaast ook montagepunten in Melick, Swalmen, Linne, Montfort en Vlodrop.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-herkenbosch

Goedkope autobanden Herkenbosch

Wil je investeren in een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit is met name afhankelijk van jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 niveau’s:

SegmentAutoKilometersRij-kenmerkKosten
1. TopklasseGroot vermogenGrootverbruikerDruk195
2. UitstekendNormale autoRond de 25.000Herkenbaar€117
3. GoedkoopsteStadsautootjeMinder dan 15.000Log€73

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hieronder doorzoek je erkende online aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Herkenbosch hebben. Op dit portaal check je ook handige informatie over: Veilig autorijden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Herkenbosch monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Een lager brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Herkenbosch

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, meer controle over je auto en een ideale rijervaring bij gladheid of vorst. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren tijdens de wintermaanden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Herkenbosch kopen? In de volgende tabel bekijk je de doorsnee tarieven van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Middels onze vergelijker zoek je ook handige informatie over: Banden kiezen.

MerkTypeAfmetingenPrestatieKosten
Michelinlatitude cross235/70 R16106H€121
Continentalwintercontact ts 860175/70 R1484T€77
Vredesteinultrac vorti245/40 R1897Y€135
Bridgestonet001225/45 R1791V€95
Goodyearultragrip cargo205/65 R16107T€102
Dunlopsp245/45 R1896V€140
Pirellicinturato p7245/40 R1994W€162
Hankookventus v12 evo2 k120255/35 R1996Y€122
Kumhoecsta ps91 xl235/35 R2092Y€156
Uniroyalrainsport 3 xl235/40 R1895Y€141
Nexenroadian ct8185/75 R16104T€78
Firestonevanhawk 2205/70 R15106/104R€87
Superiastar cross215/65 R1799H€57
Savaperfecta185/60 R1482T€113
Maxxisme3185/60 R1686V€112
Toyos943225/45 R1791H€82
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Roerdalen).

Zoek direct jouw band

Check acties en aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel onderdelen waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op op de band. Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 195 / 70 R14 – 95 T.

 • 195 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 70%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 14 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 14 inch).
 • 95 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 690kg.
 • De afsluitende letter (T) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 190 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een geschikt type. Rij je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Herkenbosch.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je kopen in verschillende prijsgroepen: Koopjes, prijs-kwaliteit en topklasse. Welk model voor jou ideaal is hangt af van hoeveel power je auto heeft, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Bridgestone of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (denk aan een Lancia Ypsilon) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Compasal en Starmaxx.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Superia zijn niet perse voordelig. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je hele goedkope autobanden in Herkenbosch bestellen, en ontvang je tot 35% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Herkenbosch: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Herkenbosch: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom vreemde slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook moet je erop letten dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Herkenbosch.

Wat kost autobanden wisselen in Herkenbosch?
Bij een garage banden vervangen in Herkenbosch kan al vanaf €40,00 voor een complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €99,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. D.m.v. de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. In die situatie kan je veilig naar huis of naar een garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Herkenbosch.

Plaats een reactie