Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Stokkum

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Stokkum? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere toonaangevende webshops in winter- zomer- en all season banden en lokale servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Ook verstrekken wij praktische info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Stokkum inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseren wij om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Bridgestone bestel je al vanaf €335. B-merken als Ep Tyre kosten ongeveer €215 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Stokkum

Banden wisselen in Stokkum

De bandenwissel bij een autobedrijf in Stokkum is belangrijk. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert nemen we de winterband en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is een behoorlijke operatie. Daarbij eist dit behoorlijk wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Stokkum maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Stokkum.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na 50.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt zwaar. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €70,00.

Balanceren van de autobanden
Trillen er delen in de auto? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en vergroot dit het rijplezier. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Stokkum

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Stokkum? In de volgende tabel tref je specialisten en bandenwinkels uit de buurt (provincie Gelderland). Deze montagebedrijven hebben ervaring met repareren, balanceren, (de)monteren, trimmen, uitlijnen, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website tref je evenzeer montagepunten in Zeddam, Loerbeek, Kilder, Wehl en Halle.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-stokkum

Goedkope autobanden Stokkum

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

ClassificatieAutoKilometrageRijgedragKostprijs
1. PremiumKrachtige autoVanaf 40.000Druk€182
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoDagelijks gebruikGemiddeld€108
3. BudgetStadsautootjeKleingebruikerRustig€77

Vergelijk online bandenshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende schema vergelijken wij toonaangevende webwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Stokkum hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook extra informatie over: Voordeligste autobanden

Zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen vanaf 7 graden. In de basis is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Stokkum monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, geeft minder slijtage in de zomer en voert het water uitstekend af vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Stokkum

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, bevordert de grip en een optimale wegligging in de winterse periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

 • Aanbevolen bij vorst of sneeuwval.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: banden wisselen is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Stokkum kopen? In de onderstaande tabel vind je de doorsnee prijzen van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal lees je ook nuttige informatie over: Bandenspanning.

MerkTypeFormaatVermogenKosten
Michelinalpin 5205/55 R1691T€117
Continentalcst 17125/80 R1595M€84
Vredesteinquatrac pro255/55 R19111W€143
Bridgestonebattlax racing r11 front120/70 R1758V€151
Goodyearvector 4seasons suv gen-2235/65 R17108W€160
Dunlopsport maxx rt 2205/45 R1788Y€97
Pirellicinturato p7225/45 R1895W€119
Hankookvantra lt ra18 71194225/70 R15112R€300
Kumhoha31 xl215/50 R1795V€98
Uniroyalrainexpert 3185/70 R1488T€61
Nexenroadian htx rh5255/70 R17112T€105
Firestonedestination265/65 R17112H€154
Superiaecoblue va195/60 R1699H€69
Savatrenta m+s195/75 R16107Q€91
Maxxisma-sw235/75 R15109T€93
Toyoproxes sport xl215/50 R1795W€85
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Montferland).

Vind jouw perfecte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Zodra je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere specificaties waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 215 / 55 R16 – 97W.

 • 215 staat voor de breedte in millimeters.
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 97 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 730kg.
 • De afsluitende waarde (W) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een extra winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Stokkum.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Goedkope of dure banden?
Autobanden zijn beschikbaar in meerdere prijscategorieën: Koopjes, goed en A-segment. Welk segment aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en het aantal afgelegde kilometers. Kies voor een A-merk als Dunlop of Firestone op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Fiat 500) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Bf Goodrich & Tigar.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Pirelli zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in Stokkum bestellen, en krijg je wel 25% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Stokkum: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Stokkum: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met minimale slijtage.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €160,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een redelijke rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Stokkum.

Wat kost autobanden wisselen in Stokkum?
Door een vakman banden vervangen in Stokkum kost je zo’n €47,50 voor een complete set (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet je rekenen op zo’n €92,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Een thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vervorming. Opgelet: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Stokkum.

Plaats een reactie