Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zeddam

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Zeddam? Op deze website bieden wij populaire online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Als laatste verstrekken wij uitgebreide info over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is essentieel dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Zeddam inclusief montage, balanceren en testen kan al worden uitgevoerd vanaf €39,99.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Goodyear kosten gemiddeld zo’n €345. budgetmerken als Headway kosten ongeveer €185 per set.

Voordelig banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Zeddam

Banden wisselen in Zeddam

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Zeddam is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en ronde maand maart gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Ook vergt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Zeddam ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zeddam.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf checkt ook of het profiel op de banden nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit het geval rond de 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €82,50.

Wat is autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit meestal inbegrepen.

Vind banden garages in Zeddam

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Zeddam? In de tabel in het volgende blok vind je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Gelderland). Deze bedrijven kunnen je helpen bij wisselen, trimmen, sipen, repareren, (de)monteren, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website vergelijk je tevens montage-specialisten in Loerbeek, Kilder, Wehl, Halle en Zelhem.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zeddam

Goedkope autobanden Zeddam

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en de eigenschappen van de auto. Let op: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 categorieën:

KlasseSoort autoKm p/jaarWegliggingPrijzen
1. KwaliteitZware auto’sVanaf 40.000Driftig192
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoRond de 25.000Doorsnee€102
3. VoordeelKleine stadsautoKleingebruikerVoorspelbaar€70

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna vergelijk je eenvoudig goede online winkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Zeddam hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook aanvullende info over: Autobanden inruilen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Over het algemeen rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Zeddam monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Maximaliseert de levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Zeddam

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, zorgt voor meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Noorwegen, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Presteren het best vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Perfect als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je weinig kilometers maakten niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Zeddam kopen? In de tabel hieronder bekijk je de doorsnee prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website zoek je ook uitgebreide info over: Autobanden vervangen .

MerkSoortAfmetingVermogenPrijs
Michelinpilot sport cup 2265/40 R19102Y€365
Continentalcontiwintercontact ts 810s245/45 R19102V€231
Vredesteinquatrac pro275/30 R2097Y€238
Bridgestonea41r150/70 R1870H€132
Goodyearultragrip performance gen-1235/55 R17103V€209
Dunlopsportmax roadsmart iii front120/60 R1755W€116
Pirellimt66150/90 R1574H€139
Hankooksmartflex dh31315/80 R23156L€428
Kumhowp51 xl165/60 R1479T€51
Uniroyalrainexpert 3175/80 R1488T€67
Nexenro-rh5235/65 R16103T€87
Firestonemultihawk175/70 R1484T€104
Superiaecoblue225/50 R1692W€50
Savaeskimo hp 2205/55 R1691H€71
Maxxisma-sw215/65 R1698H€78
Toyoproxes sport xl215/45 R1791W€81
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Montferland).

Vind jouw perfecte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar wel 50%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Zodra je nieuwe banden nodig hebt zijn er een aantal onderdelen die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 215 / 55 R16 – 97V.

 • 215 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 55%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 16 inch).
 • 97 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 730kg.
 • De laatste letter (V) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 240 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Maak je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Zeddam.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Kosten
Autobanden kunnen we onderverdelen in meerdere prijsklassen: Instap, uitstekend en de a-merken. Welke klasse je moet kiezen hangt af van de inhoud van de motor, jouw rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (denk aan een Suzuki Celerio) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Eptyres & Syron Tires.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Hankook hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Zeddam bestellen, en ontvang je tot 35% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Zeddam: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Zeddam: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Onder normale omstandigheden moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Zeddam.

Wat kost autobanden wisselen in Zeddam?
Banden vervangen in Zeddam wordt al gedaan voor €40,00 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door middel van de verstevigde wanden kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Een thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een potentieel hogere bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. Het algemene advies is om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Zeddam.

Plaats een reactie