Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Holwierde

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Holwierde? Op www.autobandenspot.nl ontdek je toonaangevende webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast bieden wij aanvullende informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Holwierde incl. balanceren en uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €35,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Superia bestel je al vanaf €330. B-merken als Lexani scoor je al vanaf €210 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Holwierde

Banden wisselen in Holwierde

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Holwierde is cruciaal. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is niet eenvoudig. Verder vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Holwierde is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Holwierde.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf controleert ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt niet erg licht. Doorgaans zien we dan ook een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €65,00.

Wanneer autobanden balanceren
Last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Holwierde

Vlug en voordelig banden vervangen in Holwierde? In de tabel in het volgende blok tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Groningen). Deze bandenservices verlenen diensten zoals repareren, sipen, (de)monteren, trimmen, uitlijnen, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Via deze website zoek je ook andere montageservices in Krewerd, Garnwerd, Feerwerd, Ezinge en Saaksum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-holwierde

Goedkope autobanden Holwierde

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden verdelen we onder in 3 klassen:

KlasseSoort autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. TopklasseSportwagenVanaf 40.000Driftig197
2. PopulairGemiddelde autoTot 30.000 kmDoorsnee€103
3. BudgetBoodschappenautoMinder dan 15.000Kalm€60

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende overzicht vergelijken wij professionele online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Holwierde hebben. Op deze website lees je ook handige informatie over: Autobanden controleren voor vakantie

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Holwierde monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Holwierde

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en het rubber is een stuk zachter. Dat resulteert in een korte remweg, directer contact met de weg en een betere wegligging tijdens de wintermaanden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk, Luxemburg, Zweden, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance bij sneeuw of ijzel.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Meer controle over je auto.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • De beste keuze als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Holwierde kopen? In de tabel hieronder tref je de doorsnee prijzen van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Via deze website lees je ook handige informatie over: Goedkoopste autobanden.

MerkTypeFormaatVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4245/50 R18100Y€205
Continentalecocontact 6155/70 R1477T€60
Vredesteinultrac vorti255/35 R2097Y€153
Bridgestoneturanza215/60 R1695V€117
Goodyearultragrip9 +165/70 R1481T€63
Dunlopsport classic185/70 R1488H€187
Pirelliscorpion verde all season215/60 R17100H€112
Hankookvantra lt ra18215/75 R16116R€104
Kumhoecsta ps91 xl305/30 R19102Y€163
Uniroyalall season expert 2195/50 R1582H€57
Nexenn fera su1 xl255/45 R19104Y€114
Firestonewinterhawk 3205/65 R1594H€93
Superiaecoblue 4s205/65 R1594V€47
Savaeskimo hp 2 xl225/55 R17101V€98
Maxxisvictra sport vs01265/40 R18101Y€78
Toyoh09215/60 R17104T€158
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Delfzijl).

Zoek jouw nieuwe band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere zaken die invloed hebben op de beste keuze. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. Een bandenmaat kan zijn 285 / 45 R20 – 108W.

 • 285 betekent de breedte van de band in mm.
 • 45 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 20 staat voor de velgmaat (hier dus 20 inch).
 • 108 geeft de maximale draagkracht weer. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 1000kg.
 • De laatste waarde (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Holwierde.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers rijdt (in de winter) en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Budget bepalen
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijsgroepen: Prima, goed en de a-merken. Welke soort aan te raden is voor jou heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Pirelli als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en doe je het rustig aan? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Hilo & Vitour.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Superia zijn vrij duur. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Holwierde bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

 • Check de autobanden outlet in Holwierde: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Probeer gebruikte banden Holwierde: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €130,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Als laatste is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Holwierde.

Wat kost autobanden wisselen in Holwierde?
Op locatie banden vervangen in Holwierde regel je al voor €32,50 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €97,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. D.m.v. de verstevigde wanden kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan kan je veilig naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vervorming. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. Vakgarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Holwierde.

Plaats een reactie