Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Garnwerd

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Garnwerd? Op deze website vind je erkende aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast bekijk je hier belangrijke informatie over de verschillende type banden die er zijn en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Garnwerd inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €35,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele is het aan te raden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Banden van populaire merken zoals Goodyear scoor je al vanaf €340. B-merken als Autogreen koop je al vanaf €230 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Garnwerd

Banden wisselen in Garnwerd

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Garnwerd is erg belangrijk. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Daarbij vergt het de nodige ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Garnwerd scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt erop vertrouwen dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Garnwerd.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage checkt ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een scherp brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een personenauto is al uit te voeren vanaf €77,50.

Waarom banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Zoek banden garages in Garnwerd

Rap en goedkoop banden vervangen in Garnwerd? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de buurt (provincie Groningen). Deze bandenspecialisten zijn opgeleid voor wisselen, trimmen, repareren, sipen, (de)monteren, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal ontdek je ook montagepartners in Feerwerd, Ezinge, Saaksum, Lauwerzijl en Niehove.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-garnwerd

Goedkope autobanden Garnwerd

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Je ontdekt al snel dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt af van rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 klassen:

ClassificatieAutoAantal kilometersWegcontactKostprijs
1. TopklasseSportwagenVanaf 40.000Agressief187
2. UitstekendDoorsnee autoCirca 25.000Gemiddeld€108
3. VoordeelKleine auto’s< 15.000Voorspelbaar€63

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de bijgaande tabel bekijk en vergelijk je goede aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Garnwerd hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook uitgebreide info over: Kies de juiste banden voor uw auto

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Garnwerd monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Lager geluidsniveau.

Voordelig winterbanden wisselen Garnwerd

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dat resulteert in een korte remweg, verhoogt het gripniveau en geeft een veiliger gevoel in de auto bij winterse omstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Italië, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties in het najaar en in de winter.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Garnwerd kopen? In de tabel hieronder tref je de verwachte prijzen van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website check je ook extra informatie over: Lekke band.

MerkSerieGrootteKenmerkKosten
Michelinpilot sport 4suv225/65 R17106V€129
Continentalsportcontact 6305/30 R20103Z€272
Vredesteinultrac vorti suv275/45 R20110Y€172
Bridgestoneturanza215/40 R1889W€174
Goodyeareffi. grip compact185/65 R1588T€62
Dunlopsport classic185/70 R1386V€222
Pirelliscorpion all terrain plus245/70 R17110T€175
Hankookkinergy eco k425205/55 R1691H€452
Kumhops91 supercarxl285/40 R19107Y€154
Uniroyalall season expert 2 xl fr235/55 R17103V€119
Nexencp671215/55 R1793V€79
Firestonevanhawk195/65 R16104R€113
Superiaecoblue hp205/60 R1591V€44
Savatrenta 2225/65 R16112R€118
Maxxisap2 all season205/45 R1788V€95
Toyoh08175/75 R16101/99S€148
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Westerkwartier).

Autobanden zoeken en vinden

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar wel 25%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er belangrijke onderwerpen waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op de flank van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 285 / 40 R20 – 108V.

 • 285 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 40%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 20 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 20 inch).
 • 108 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 1000 kilogram.
 • De laatste waarde (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 240 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Garnwerd.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat mag het kosten?
Autobanden zijn beschikbaar in drie prijsgroepen: Economy, medium en topkwaliteit. Welk segment aan te raden is voor jou hangt af van het gewicht van de auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Continental of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Seat Mii) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld King Star of Starco.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Nexen zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je hele goedkope autobanden in Garnwerd bestellen, en regel je snel 50% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Garnwerd: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Garnwerd: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor slechts €157,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Wanneer je normaal rijdt zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Garnwerd.

Wat kost autobanden wisselen in Garnwerd?
Door een vakman banden vervangen in Garnwerd kost je zo’n €32,50 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €89,95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de versterkte zijkant kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. De garages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Garnwerd.

Plaats een reactie