Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Noordscheschut

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Noordscheschut? Op deze pagina bieden wij de grote aanbieders van winter- zomer- en all season banden en lokale garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens vind je hier nuttige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Noordscheschut inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €39,95.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Superia kosten gemiddeld zo’n €315. B-merken als Conti zijn al te koop vanaf €210 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Noordscheschut

Banden wisselen in Noordscheschut

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Noordscheschut is belangrijk voor de optimale grip. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en rond maart / april nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is een precies werkje. Bovendien vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Noordscheschut is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Noordscheschut.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit bevordert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €82,50.

Informatie over banden balanceren
Trillen er delen in de auto? Grote kans dat de banden gebalanceerd moeten worden. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Banden garages in Noordscheschut

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Noordscheschut? In het onderstaande schema vind je specialisten en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Drenthe). Deze garages hebben ervaring met repareren, wisselen, uitlijnen, sipen, (de)monteren, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook montageservices in Nieuweroord, Roswinkel, Zwartemeer, Klazienaveen en Klazienaveen-Noord.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-noordscheschut

Goedkope autobanden Noordscheschut

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van rijstijl, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

ClassificatieSoort autoAantal kilometersWegcontactTarief
1. Hoogste klasseVeel powerGrootverbruikerDruk189
2. UitstekendNormale autoTot 30.000 kmModaal€100
3. EconomyBoodschappenautoKleingebruikerBeheerst€79

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hierna doorzoek je professionele online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Noordscheschut hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook handige informatie over: Verzekering voor de auto

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Gewoonlijk gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Noordscheschut monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Noordscheschut

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, bevordert de grip en een betere wegligging in de winterse periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Ideaal als je niet zoveel kilometer rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Noordscheschut kopen? In de onderstaande tabel verstrekken wij de tariefindicaties van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Via deze website lees je ook handige informatie over: Autobanden inruilen.

MerkTypeAfmetingenKenmerkTarief
Michelinalpin a4165/65 R1581T€96
Continentalcontiwintercontact ts 830p205/55 R1691H€95
Vredesteinquatrac 5185/70 R1386T€75
Bridgestoneblizzak185/65 R1592T€70
Goodyearomnitrac msd ii325/95 R24162K€623
Dunloproadsmart iii sp180/55 R1773W€169
Pirellipzero305/35 R20104Y€259
Hankookwinter icept lv rw12 lv215/60 R16103T€105
Kumhokw27 xl225/40 R1993V€188
Uniroyalrainexpert 3155/65 R1373T€48
Nexenn fera ru1225/55 R1999H€97
Firestoneroadhawk205/60 R1692V€81
Superiabluewin hp185/60 R1584T€40
Savaeskimo s3+155/65 R1373Q€49
Maxxisvictra m-36+205/55 R1691W€78
Toyosnowprox s 953185/55 R1582H€69
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Hoogeveen).

Zoek jouw nieuwe band

Check acties en aanbiedingen en bespaar wel 45%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er verschillende aspecten die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 255 / 45 R18 – 99W.

 • 255 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 18 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 18 inch).
 • 99 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 775kg.
 • De afsluitende letter (W) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Noordscheschut.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijs
Autobanden kun je onderbrengen in verschillende prijsgroepen: Goedkoopste, gemiddeld en topkwaliteit. Welk type jij moet kiezen is met name afhankelijk van de inhoud van de motor, rijstijl en hoeveel je rijdt. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Opel Karl) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Double Star of Taurus.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Toyo zijn de duurste op de markt. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je heel goedkope autobanden in Noordscheschut bestellen, en regel je snel 40% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Noordscheschut: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Noordscheschut: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €152,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Noordscheschut.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Noordscheschut?
Professioneel banden vervangen in Noordscheschut laat je al uitvoeren voor €37,50 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €99,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door de versterkte zijkant kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een optimaal draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Noordscheschut.

Plaats een reactie