Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Reahûs

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Reahûs? Op deze pagina ontdek je populaire aanbieders van goedkope autobanden en contactgegevens voor een snelle bandenwissel. Tevens raadpleeg je hier belangrijke informatie over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is belangrijk dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Reahûs inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €43,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor de verkeersveiligheid wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Sava kosten ongeveer €345. B-merken als Aoteli bestel je al vanaf €180 per set van 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Reahûs

Banden wisselen in Reahûs

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Reahûs is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste consumenten doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. Op eigen houtje wisselen is niet eenvoudig. Tevens vergt het de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Reahûs scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Reahûs.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Het gevolg is een goede wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een wagen uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €65,00.

Balanceren van de banden
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in Reahûs

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Reahûs? In het onderstaande schema vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze lokale garages hebben ervaring met repareren, balanceren, uitlijnen, trimmen, (de)monteren, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl tref je daarnaast ook montageservices in Itens, Easterein, Iens, Kûbaard en Wommels.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-reahus

Goedkope autobanden Reahûs

Op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

KlasseSoort autoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkPrijzen
1. PremiumVeel powerVanaf 50.000Druk186
2. MiddenklasseGemiddelde autoRond 30.000Doorsnee€107
3. VoordeligKleine autootjesWeinig kilometersLog€73

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de volgende tabel doorzoek je erkende internetwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Reahûs hebben. Op deze website zoek je ook uitgebreide info over: Banden balanceren en uitlijnen

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Reahûs monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden wisselen Reahûs

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, beter contact met het asfalt en een optimale wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Italië, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • In hun element bij gladheid of sneeuw.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een prima oplossing als je tot circa 15.000 kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Reahûs kopen? In de tabel hieronder bekijk je de standaard prijzen van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. Via deze website ontdek je ook nuttige informatie over: Autoverzekering.

MerkSoortAfmetingKenmerkKosten
Michelinx-ice north 3 xl235/50 R18101T€222
Continentalcontisportcontact 5245/45 R19102Z€232
Vredesteinsnowtrac 3195/60 R1486T€127
Bridgestoneturanza205/55 R1691W€62
Goodyeareagle f1 asymmetric225/35 R1988Y€228
Dunlopsport bluresponse225/50 R1798W€96
Pirellipzero225/40 R1993Y€201
Hankookrw09205/65 R16107R€110
Kumhops71 xl225/55 R1797Y€102
Uniroyalrainsport 3 xl275/45 R19108Y€110
Nexenwg-sport 2 (wu7)215/50 R1795V€75
Firestoneroadhawk195/65 R1595T€59
Superiaecoblue 4s185/65 R1592T€42
Savaeskimo hp 2 xl215/55 R1798V€98
Maxxisma-pw presa snow205/60 R1595H€111
Toyoopen c.ut265/70 R18116H€153
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Vind jouw perfecte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 45%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er meerdere details die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 70 R15 – 103T.

 • 235 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hier is dat dus 70%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 15 inch).
 • 103 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 875 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Reahûs.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat kost het?
Autobanden zijn beschikbaar in 3 prijssegmenten: Goedkoopste, medium en A-segment. Welke groep voor jou ideaal is heeft te maken met de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en hoeveel je rijdt. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Peugeot 108) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Grenlander & Tourador.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Firestone zijn de duurste op de markt. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je hele goedkope autobanden in Reahûs bestellen, en ontvang je tot 45% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Reahûs: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Kies voor gebruikte banden Reahûs: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij standaard merken moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Reahûs.

Wat kost autobanden wisselen in Reahûs?
Op locatie banden vervangen in Reahûs regel je al voor €35,00 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit circa €95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Geholpen door de verstevigde wanden kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de profieldikte. Autogarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Reahûs.

Plaats een reactie