Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wormer

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Wormer? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere erkende shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en lokale servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste bieden wij meer informatie over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Wormer inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Continental kosten ongeveer €325. Budgetmerken als Barum zijn er al vanaf €190 per set.

Voordelig banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Wormer

Banden wisselen in Wormer

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Wormer is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. In het najaar rijden we op de winterband en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is een tijdrovende klus. Bovendien vergt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Wormer is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wormer.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage controleert ook of het profiel op de banden niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 40.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De kern van uitlijnen is dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kan je bij een garage laten doen vanaf €67,50.

Balanceren van de autobanden
Hoor of voel je getril in de auto? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit meestal inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Wormer

Direct en goedkoop banden vervangen in Wormer? In de tabel in het volgende blok bieden wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in de buurt (provincie Noord-Holland). Deze lokale garages zijn opgeleid voor (de)monteren, trimmen, sipen, uitlijnen, wisselen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website vergelijk je regionale montagepunten in Westknollendam, Wormerveer, Zaandam, de Woude en Starnmeer.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wormer

Goedkope autobanden Wormer

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel zien dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit is met name afhankelijk van jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 klassen:

CategorieSoort autoKM (jaarlijks)RijstijlTarief
1. A-segmentZware auto’sVanaf 40.000Dynamisch184
2. UitstekendDoorsnee autoRond 30.000Herkenbaar€117
3. GoedkoopsteKleine autootjes< 15.000Simpel €61

Bandenleveranciers vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna vergelijk je eenvoudig erkende aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Wormer hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook uitgebreide info over: Autobanden inruilen

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Wormer monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, zorgt voor minimale slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Wormer

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit geeft een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en geeft een veiliger gevoel in de auto bij winterse omstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Zweden, Oostenrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste prestatie tijdens de wintermaanden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Wormer kopen? In de tabel in het volgende blok vergelijk je de actuele tarieven van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook meer informatie over: Autobanden vervangen .

MerkTypeGroottePrestatieKosten
Michelinpilot sport 4s245/35 R1993Y€195
Continentalpremiumcontact 6235/50 R1897V€137
Vredesteint-trac 2165/65 R1377T€55
Bridgestonet001215/45 R1791Y€104
Goodyearefficientgrip performance215/55 R1798W€107
Dunlopsport maxx rt 2275/35 R19100Y€194
Pirelliwinter sottozero 3215/65 R1698H€104
Hankookventus prime3 k125215/55 R1693V€82
Kumhohs51 xl205/55 R1795V€75
Uniroyalrainexpert 3 suv fr215/60 R1796H€96
Nexenwinguard wt1195/60 R1699T€66
Firestonemultihawk185/60 R1482T€97
Superiabluewin225/40 R1892V€50
Savaintensa hp205/55 R1691H€63
Maxxisvettura205/60 R1692V€75
Toyonano energy 3145/65 R1572T€64
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Wormerland).

Zoek de autoband die bij jou past

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot wel 45%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een paar factoren die van belang zijn. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 160 / 70 R17 – 73H.

 • 160 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 staat voor de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 73 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 365 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. correspondeert met een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Wormer.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat kost het?
Autobanden zijn er in diverse prijssegmenten: Voordeel, standaard en topkwaliteit. Welk type voor jou geschikt is heeft te maken met het gewicht van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Renault Twingo) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Habilead & Pace.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Hankook zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Wormer bestellen, en profiteer je snel van 40% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Wormer: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Wormer: tweedehands onderdelen met garantie die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €130,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een normale rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Wormer.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Wormer?
Op locatie banden vervangen in Wormer kost je zo’n €50,00 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden betaal je al snel €100. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €65,00 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. D.m.v. de versterkte zijkant is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en en natuurlijk het profiel. Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Wormer.

Plaats een reactie