Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wormerveer

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Wormerveer? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij populaire online verkooppunten van goedkope autobanden en lokale garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Daarnaast bekijk je hier nuttige info over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is cruciaal dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Wormerveer inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €45,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Pirelli zijn er al vanaf €305. Budgetmerken als Debica scoor je al vanaf €215 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Wormerveer

Banden wisselen in Wormerveer

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Wormerveer is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en omstreeks maart of april gaat de zomerband erop. De banden verwisselen is best een complexe klus. Verder vergt het flink wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Wormerveer ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wormerveer.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf controleert ook of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt scheef en stuurt niet zo eenvoudig. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto laat je al uitvoeren vanaf €89,99.

Balanceren van de autobanden
Last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Wormerveer

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Wormerveer? In het onderstaande schema vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Noord-Holland). Deze bedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, wisselen, repareren, uitlijnen, balanceren, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website vind je ook andere montagebedrijven in Zaandam, de Woude, Starnmeer, Oost-Graftdijk en West-Graftdijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wormerveer

Goedkope autobanden Wormerveer

Wil je investeren in een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

SegmentType autoKilometrageRijgedragKosten
1. A-merkZware auto’s50.000+ Energiek€199
2. StandaardGemiddelde autoRond 30.000Modaal€110
3. InstapBoodschappenautoBeperkt gebruikEenvoudig€63

Bandenshops vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het schema hierna vergelijken wij betrouwbare aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Wormerveer hebben. Op deze website check je ook aanvullende info over: Banden balanceren en uitlijnen

Zomerbanden

De zomerband rijd je in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Wormerveer monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Direct winterbanden wisselen Wormerveer

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een optimale wegligging bij vorst of sneeuwval. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Italië, Oostenrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste keuze van oktober tot en met maart.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je weinig kilometers maakten je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Wormerveer kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de geschatte prijzen van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal zoek je ook nuttige informatie over: Autoverzekering.

MerkSoortAfmetingVermogenPrijs
Michelinpilot alpin pa4295/30 R20101V€421
Continentalpremiumcontact 6225/45 R1794Y€89
Vredesteinultrac vorti335/25 R22105Y€316
Bridgestoneblizzak295/35 R20101W€267
Goodyearefficientgrip performance225/55 R17101W€113
Dunlopgt 502 h/d120/70 R1960V€166
Pirelliwinter 240 sottozero 2245/40 R2099V€317
Hankookventus prime3 k125215/65 R1698H€78
Kumhoecowing es01 kh27185/65 R1588H€70
Uniroyalrainexpert 3165/70 R1481T€50
Nexennblue 4 season215/65 R1698H€75
Firestonemultihawk165/60 R1475H€363
Superiabluewin195/50 R1582H€40
Savaintensa hp v1175/65 R1482H€56
Maxxisap2 all season xl215/45 R1893V€120
Toyoj48a215/55 R1794V€109
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Zaanstad).

Zoek jouw nieuwe band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er belangrijke dingen die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 165 / 50 R15 – 73V.

 • 165 staat voor de breedte in millimeters.
 • 50 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 15 inch).
 • 73 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 365 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan van november tot april uitermate geschikt. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Wormerveer.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat wil ik betalen
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijsklassen: Economy, prijs-kwaliteit en premium. Welke categorie voor jou ideaal is wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal afgelegde kilometers. Neem een A-merk zoals Kumho Tyres of Maxxis als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Opel Karl) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Goodride en Mirage.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Hankook zijn vrij duur. De slimme consument koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je extra goedkope autobanden in Wormerveer bestellen, en regel je snel 20% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Wormerveer: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Wormerveer: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €160,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook is het van groot belang dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Wormerveer.

Wat kost autobanden wisselen in Wormerveer?
Op locatie banden vervangen in Wormerveer is al mogelijk vanaf €40,00 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet jij uitgaan van +/- €82,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €60,00 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door gebruik te maken van de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Wormerveer.

Plaats een reactie