Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hitzum

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Hitzum? Op Autobandenspot.nl communiceren wij erkende aanbieders van goedkope autobanden en lokale garages gespecialiseerd in bandenwissel. Ook bieden wij praktische informatie over bandenmaten en populaire merken en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Hitzum inclusief demontage, balanceren en montage is er al vanaf €40,99.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Superia zijn er al vanaf €315. B-merken als Voyager bestel je al vanaf €190 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Hitzum

Banden wisselen in Hitzum

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hitzum is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Dit zelf verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vraagt het behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hitzum is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hitzum.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autobedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog voldoende is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit leidt tot een optimale wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €69,99.

Balanceren van de autobanden
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in Hitzum

Rap en goedkoop banden vervangen in Hitzum? In de tabel in het volgende blok tref je specialisten en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bedrijven verlenen diensten zoals wisselen, repareren, trimmen, balanceren, sipen, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je eveneens montagepartners in Tzum, Franeker, Koudum, Nijhuizum en Wolsum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hitzum

Goedkope autobanden Hitzum

Ben je aan het oriënteren naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt vooral af van het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en de eigenschappen van de auto. Opmerking: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden splitsen we uit in 3 categorieën:

CategorieSoort autoKm p/jaarWegliggingTarief
1. TopsegmentKrachtige autoMeer dan 45.000Pittig180
2. UitstekendGemiddelde autoCirca 25.000Herkenbaar€113
3. GoedkoopsteLichte auto’sMinder dan 15.000Statisch€71

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende schema vergelijken wij betrouwbare online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Hitzum hebben. Middels onze vergelijker lees je ook extra informatie over: Autoverzekering

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de basis worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Hitzum monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een effectieve waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Direct winterbanden wisselen Hitzum

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een betere wegligging tijdens de wintermaanden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance in de winterse periodes.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je niet zoveel kilometer rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de kosten van nieuwe autobanden in Hitzum kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de gemiddelde tarieven van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website vind je ook meer informatie over: Oude banden inruilen.

MerkTypeGrootteKenmerkKosten
Michelinlattitude x-ice xi2265/60 R18110T€225
Continentalecocontact 6185/60 R1584H€78
Vredesteinwintrac xtreme s225/55 R1695H€97
Bridgestonebattlax t31 rear (gt)190/55 R1775W€167
Goodyearefficientgrip performance215/45 R1791W€90
Dunlopd408 f www130/90 R1667H€251
Pirellicorsa r xl (am8295/30 R19100Y€393
Hankookventus prime3 k125205/65 R1594H€96
Kumhokl33225/65 R17102V€119
Uniroyalrainexpert195/70 R1491H€116
Nexenroadian htx rh5275/55 R20113T€187
Firestoneroadhawk225/40 R1892Y€80
Superiasa37265/40 R21105W€73
Savaadapto hp205/55 R1691H€87
Maxxiswp-05 arctictrekke205/65 R1599T€112
Toyoproxes r888r185/60 R1482V€121
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Autobanden zoeken en vinden

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel dingen die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op op de band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 60 R18 – 103S.

 • 235 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (hier dus 60%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 18 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 103 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 875 kilogram.
 • De afsluitende letter (S) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 180 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband van oktober/november tot maart/april een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Hitzum.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Tarieven
Autobanden kan je kopen in drie prijsklassen: Voordeel, gemiddeld en de a-merken. Welk model je moet kiezen hangt met name af van het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Toyo als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Rij je weinig en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Chevrolet Spark) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Falken & Mitas.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Bridgestone of Firestone zijn niet goedkoop. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Hitzum bestellen, soms met wel 25% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Hitzum: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Hitzum: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €145,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het cruciaal dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Hitzum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Hitzum?
Op korte termijn banden vervangen in Hitzum wordt al gedaan voor €52,50 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €89,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met gebruikmaking van de stuggere wang van de runflats is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. In die situatie rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de profieldiepte. Autogarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Hitzum.

Plaats een reactie