Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wolsum

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Wolsum? Op deze pagina tref je toonaangevende leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop bieden wij handige informatie over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Wolsum inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €42,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid adviseren wij om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Sava scoor je al vanaf €325. Budgetmerken als Atlas zijn al te koop vanaf €205 voor een complete set.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Wolsum

Banden wisselen in Wolsum

De bandenwissel bij een autobedrijf in Wolsum is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Daarbij eist dit ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Wolsum is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wolsum.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt te zwaar of juist te licht. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit verbetert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €75,00.

Balanceren van de banden
Last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en vergroot dit het rijplezier. Bij een bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Wolsum

Rap en goedkoop banden vervangen in Wolsum? In de tabel hieronder tref je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Friesland). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in wisselen, trimmen, sipen, balanceren, uitlijnen, repareren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal tref je ook montagepartners in Folsgare, Tjalhuizum, Nijland, Breezanddijk en Tjerkwerd.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wolsum

Goedkope autobanden Wolsum

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Advies: banden van Europese makelaardij zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

KlasseType autoKilometrageRijgedragKostprijs
1. TopklasseGroot vermogenVanaf 40.000Druk187
2. UitstekendNormale autoGemiddeldGemiddeld€106
3. GoedkoopsteStadsautootjeWeinig gebruikSimpel €61

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je landelijke online garages die ook leveren en een voordelige bandenservice in Wolsum hebben. Middels onze vergelijker lees je ook meer informatie over: Winterbanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Wolsum monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Optimale wegligging en perfecte grip in de zomer.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Goedkoop winterbanden wisselen Wolsum

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, beter contact met het asfalt en een veilige rijervaring bij gladheid of vorst. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste keuze bij nat en koud weer.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Meer controle over je auto.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • De beste keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Wolsum kopen? In de tabel hieronder vergelijk je de geschatte tarieven van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Middels onze vergelijker zoek je ook aanvullende info over: Autobanden reinigen.

MerkSerieAfmetingVermogenPrijs
Michelinprimacy 4205/60 R1692V€114
Continentalcontisportcontact 5275/50 R20113W€295
Vredesteinwintrac xtreme s275/40 R22108V€222
Bridgestonebattlax t31 front (gt)120/70 R1758W€117
Goodyearug-8 performance225/40 R1892V€155
Dunlopsp winter sport 4d215/55 R1895H€188
Pirelliw240 sottozero 2255/35 R1996V€187
Hankookven v12 evo2 k120205/50 R1793Y€81
Kumhows71 xl275/45 R21110V€157
Uniroyalrain max rf195/70 R1597T€66
Nexennblue 4 season xl225/55 R17101V€99
Firestoneroadhawk225/50 R1798Y€96
Superiaecoblue285/50 R20116W€74
Savaeffecta+145/70 R1371T€72
Maxxiswp-05 arctictrekke185/50 R1681V€63
Toyocelsius xl225/50 R1798V€96
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek direct jouw band

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot wel 40%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse onderwerpen waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een van de bandenmaat codes is: 235 / 60 R17 – 103S.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 17 inch).
 • 103 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 875kg.
 • De afsluitende letter (S) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 180 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je elk jaar op skivakantie? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Wolsum.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijzen
Autobanden kan je kopen in meerdere prijssegmenten: Koopjes, gemiddeld en topklasse. Welk segment je moet kiezen is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Continental of Sava als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Toyota iQ) en een rustige rijstijl? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Kama en Prestivo.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Bridgestone of Maxxis zijn vrij duur. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Wolsum bestellen, soms met wel 50% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Wolsum: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Wolsum: tweedehands producten van goede kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €160,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Wolsum.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Wolsum?
Door een vakman banden vervangen in Wolsum wordt al gedaan voor €35,00 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €87,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door de unieke samenstelling kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Wolsum.

Plaats een reactie