Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Breezanddijk

Nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Breezanddijk? Op deze pagina vind je gerenommeerde leveranciers van goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook tref je hier praktische info over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Breezanddijk inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Maxxis kosten gemiddeld zo’n €315. Budgetmerken als Achilles kosten gemiddeld zo’n €180 per set van 4.

Voordelig banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Breezanddijk

Banden wisselen in Breezanddijk

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Breezanddijk is cruciaal. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november gaat de winterband erop en rond maart / april zetten we de zomerband er weer onder. Op eigen houtje wisselen is best een complexe klus. Daarnaast vergt het ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Breezanddijk scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Eventueel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Breezanddijk.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autogarage analyseert ook of het profiel nog in orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 45.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een auto kan al vanaf €69,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Banden garages in Breezanddijk

Direct en goedkoop banden vervangen in Breezanddijk? In het overzicht hierna vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals wisselen, repareren, uitlijnen, balanceren, trimmen, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website check je evenzeer montage-specialisten in Tjerkwerd, Dedgum, Parrega, Hieslum en Ferwoude.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-breezanddijk

Goedkope autobanden Breezanddijk

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Goed om te weten: producten van EU-merken zijn van uitstekende kwaliteit, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

ClassificatieAutoKm p/jaarRijstijlPrijs
1. KwaliteitKrachtige autoVanaf 40.000Energiek€183
2. GoedDoorsnee autoGemiddeldNormaal€107
3. BudgetLichte auto’sWeinig gebruikSimpel €66

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende schema doorzoek je professionele aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Breezanddijk hebben. Op deze website tref je ook meer informatie over: Goedkoopste autobanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Breezanddijk monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Direct winterbanden wisselen Breezanddijk

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij sneeuw of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Zweden, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Presteren het best tijdens de wintermaanden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je weinig kilometers maakten ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Breezanddijk kopen? In het onderstaande schema beiden wij de huidige tarieven van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook handige informatie over: Band op de juiste spanning.

MerkSerieAfmetingKenmerkPrijs
Michelinagilis crossclimate195/75 R16110R€128
Continentalcontisportcontact 2255/40 R1794W€159
Vredesteinwintrac xtreme s285/45 R19111V€237
Bridgestoneturanza235/45 R1794W€93
Goodyearlhd ii 225 inch295/80 R225152M€371
Dunlopwinterresponse 2155/65 R1475T€62
Pirellipzero235/45 R1797Y€136
Hankookventus prime3 k125185/55 R1582H€65
Kumhoecsta ps91 xl285/35 R18101Y€178
Uniroyalral.4×4 str.265/70 R15112H€127
Nexenwinguard sport225/55 R1699H€78
Firestonevanhawk 2205/75 R16110R€96
Superiabluewin hp165/70 R1379T€35
Savaeskimo s3+175/70 R1382T€56
Maxxiswp-05 arctictrekke225/50 R1798V€86
Toyoopen c.ht235/80 R17120S€98
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Autobanden zoeken en vinden

Bekijk aanbiedingen en bespaar plus minus 45%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Op het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende details die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 235 / 55 R17 – 103V.

 • 235 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (in dit geval 55%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 103 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 875 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Breezanddijk.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Kosten
Autobanden zijn er in velerlei prijssegmenten: Budget, prijs-kwaliteit en topkwaliteit. Welk product voor jou geschikt is heeft te maken met het gewicht van de auto, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Michelin of Nexen in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Skoda Citigo) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Gtradial & Tourador.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Nexen zijn de duurste op de markt. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je hele goedkope autobanden in Breezanddijk bestellen, en regel je snel 25% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Breezanddijk: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Breezanddijk: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €137,50 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een redelijke rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Breezanddijk.

Wat kost autobanden wisselen in Breezanddijk?
Op locatie banden vervangen in Breezanddijk is al mogelijk vanaf €40,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €100. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door gebruik te maken van de verstevigde wanden kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Breezanddijk.

Plaats een reactie