Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Tjalhuizum

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Tjalhuizum? Op deze pagina vind je erkende online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop vind je hier handige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Het is belangrijk dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Tjalhuizum inclusief demontage, balanceren en montage heb je al vanaf €44,99.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het verstandig om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Banden van A-merken als Nexen kan je al krijgen vanaf €330. B-merken als Compasal zijn al te koop vanaf €180 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Tjalhuizum

Banden wisselen in Tjalhuizum

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Tjalhuizum is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is best een complexe klus. Ook vraagt het wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Tjalhuizum ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Tjalhuizum.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autogarage controleert ook of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook zodra het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt scheef en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit geeft een veilige wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €67,50.

Banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Tjalhuizum

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Tjalhuizum? In de tabel hieronder vind je autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten zijn gespecialiseerd in wisselen, trimmen, sipen, repareren, (de)monteren, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je evenzeer montagepartners in Nijland, Breezanddijk, Tjerkwerd, Dedgum en Parrega.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-tjalhuizum

Goedkope autobanden Tjalhuizum

Wil je investeren in nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is je misschien al opgevallen dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Tip: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 segmenten:

KlasseAutoKilometersRij-kenmerkKostprijs
1. TopklasseKrachtige auto50.000+ Energiek196
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoDagelijks gebruikModaal€101
3. GoedkoopsteKleine stadsautoWeinig gebruikSimpel €61

Bandenshops vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hieronder bieden we je professionele internetwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Tjalhuizum hebben. Middels onze vergelijker ontdek je ook uitgebreide info over: Zuinigste autobanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ideaal wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Over het algemeen rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Tjalhuizum monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, voorkomt onnodige slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek door de brede lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Direct winterbanden wisselen Tjalhuizum

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Het gevolg is een korte remweg, bevordert de grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Aanbevolen bij winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de prijzen van nieuwe autobanden in Tjalhuizum kopen? In het overzicht hierna tref je de actuele prijzen van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook meer informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit.

MerkSoortAfmetingenKenmerkKosten
Michelinpilot sport 4s245/30 R2191Y€266
Continentalcontisportcontact 5p255/40 R19100Y€169
Vredesteinsnowtrac 5205/55 R1691H€79
Bridgestoneturanza235/65 R17108V€136
Goodyearultragrip + suv235/70 R16106T€143
Dunlopsp winter sport 4d285/30 R21100W€341
Pirellicinturato p7225/50 R1794Y€115
Hankookventus prime3 k125205/60 R1692H€74
Kumhows71 xl255/60 R18112H€114
Uniroyalrain max185/75 R14102Q€66
Nexenn blue hd215/55 R1794V€86
Firestoneroadhawk215/50 R1795W€87
Superiabluewin hp195/65 R1595T€42
Savaadapto165/70 R1481T€51
Maxxiswp-05 arctictrekke145/70 R1371T€41
Toyocelsius xl195/55 R1691V€84
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek direct jouw band

Bekijk aanbiedingen en bespaar wel 45%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar zaken die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 235 / 55 R17 – 103 W.

 • 235 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 55%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 17 inch).
 • 103 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 875kg.
 • De afsluitende waarde (W) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Maak je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Tjalhuizum.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat mag het kosten?
Autobanden zijn er in 3 prijscategorieën: Goedkoopste, standaard en A-segment. Welk type je moet kiezen wordt bepaald door de inhoud van je auto, je manier van rijden en de afstanden die je rijdt. Neem een A-merk zoals Goodyear of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Ford Ka) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Diplomat & Platin Reifen.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Maxxis zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in Tjalhuizum bestellen, en profiteer je snel van 35% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Tjalhuizum: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Tjalhuizum: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €150,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het enorm aan te raden dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Tjalhuizum.

Wat kost autobanden wisselen in Tjalhuizum?
Door een vakman banden vervangen in Tjalhuizum kan al vanaf €40,00 voor een totale set (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €100. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de verstevigde wanden is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en de status van het profiel. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Tjalhuizum.

Plaats een reactie