Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Iens

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je voordelig banden laten wisselen in Iens? Op deze pagina bieden wij gerenommeerde aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Tenslotte tref je hier handige informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Iens inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen is het aan te raden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Maxxis kan je al krijgen vanaf €305. Budgetmerken als Cheng Shin scoor je al vanaf €220 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Iens

Banden wisselen in Iens

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Iens is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is een tijdrovende klus. Ook vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Iens maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij sommige aanbieders kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Iens.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf weet ook of de profieldiepte nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook in het geval het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt minder gemakkelijk. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit leidt tot een optimale wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een auto kost je ongeveer €82,50.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Begint het stuur te trillen op de snelweg? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Iens

Snel en voordelig banden vervangen in Iens? In de tabel in het volgende blok vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij (de)monteren, uitlijnen, balanceren, repareren, wisselen, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website ontdek je nabijgelegen montage-garages in Kûbaard, Wommels, It Heidenskip, Molkwerum en Warns.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-iens

Goedkope autobanden Iens

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat er een enorm aanbod is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Tip: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden splitsen we uit in 3 segmenten:

ClassificatieType autoKilometrageWegliggingTarief
1. PremiumSportauto50.000+ Energiek188
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond 30.000Gewoon€113
3. GoedkoopsteBoodschappenautoMinder dan 15.000Beheerst€79

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je goede online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Iens hebben. Op deze website vind je ook uitgebreide info over: Autobanden schoonmaken

Zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Iens monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer met behulp van de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Direct winterbanden wisselen Iens

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, directer contact met de weg en een betere wegligging bij gladheid of vorst. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of ijzel.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: banden wisselen is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Iens kopen? In de tabel hieronder vind je de huidige prijzen van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website ontdek je ook uitgebreide info over: Runflat banden.

MerkTypeFormaatPrestatieTarief
Michelinprimacy 4215/55 R1794W€123
Continentalcontiattack sm evo160/60 R1769H€142
Vredesteinultr.vorti r xl305/25 R21305/25Z21(Y€278
Bridgestonedueler255/55 R19111Y€135
Goodyearvector 4seasons175/65 R1380T€104
Dunlopgrandtrek st 1215/60 R1695H€244
Pirelliwinter sottozero 3275/40 R1998W€300
Hankookventus v12 evo2 (k120)245/45 R18100Y€112
Kumhoes31195/65 R1591T€57
Uniroyalrainsport 3 xl235/40 R1895Y€141
Nexenwinguard snow g 3 wh21195/55 R1585H€64
Firestoneroadhawk215/65 R1596H€83
Superiaecoblue 4s205/45 R1788W€64
Savaeskimo hp 2225/45 R1791H€81
Maxxismt764rwl235/75 R15109Q€114
Toyoopen c.mt por295/70 R17121P€202
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een paar zaken die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 185 / 80 R15 – 103R.

 • 185 staat voor de breedte in millimeters.
 • 80 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 80%.
 • R duidt aan: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 15 inch).
 • 103 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval een max. belasting van 875kg.
 • De afsluitende waarde (R) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 170 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de speciale winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Iens.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat mag het kosten?
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijsklassen: Koopjes, gemiddeld en het topsegment. Welk type jij moet kiezen hangt af van de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Vredestein of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Citroën C1) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Compass of Premiorri.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Hankook zijn niet perse voordelig. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Iens bestellen, en ontvang je tot 35% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Iens: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Iens: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €132,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens is het van groot belang dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Iens.

Hoe duur is autobanden wisselen in Iens?
Op locatie banden vervangen in Iens kost je zo’n €37,50 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet je rekenen op zo’n €80 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door middel van de Runflat eigenschap is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en de profielkwaliteit. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Iens.

Plaats een reactie