Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wjelsryp

Nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Wjelsryp? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij populaire webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte lees je hier uitgebreide informatie over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Wjelsryp inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €44,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Bridgestone zijn al te koop vanaf €320. Budgetmerken als Windforce zijn er al vanaf €205 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Wjelsryp

Banden wisselen in Wjelsryp

De bandenwissel bij een autobedrijf in Wjelsryp is belangrijk voor de optimale grip. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarbij vergt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Wjelsryp maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en nagekeken.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wjelsryp.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een auto kost je ongeveer €69,99.

Wat is autobanden balanceren
Last van een trillend stuur? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Wjelsryp

Snel en goedkoop banden vervangen in Wjelsryp? In de tabel hieronder bekijk je specialisten en bandenwinkels uit de buurt (provincie Friesland). Deze montagebedrijven hebben ervaring met wisselen, (de)monteren, balanceren, repareren, uitlijnen, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je nabijgelegen montage-garages in Baaium, Easterlittens, Baard, Leons en Húns.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wjelsryp

Goedkope autobanden Wjelsryp

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

CategorieType autoKm p/jaarWegcontactKostprijs
1. A-merkZware wagens50.000+ Druk184
2. GoedGemiddelde autoRond 30.000Modaal€103
3. GoedkoopsteKleine stadsautoWeinig kilometersEenvoudig€67

Online banden webwinkels vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende overzicht check en vergelijk je toonaangevende aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Wjelsryp hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook aanvullende info over: Run-on-flat banden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de basis worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Wjelsryp monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Wjelsryp

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, geeft meer grip en dus minder kans ongelukken bij winterse omstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Zweden, Zwitserland, Luxemburg) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Aanbevolen vanaf eind oktober tot begin april.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden maart 2024 vergelijken
Benieuwd naar de prijzen van nieuwe autobanden in Wjelsryp kopen? In de tabel in het volgende blok tref je de verwachte prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website tref je ook handige informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSerieAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinlattitude sport 3295/35 R21103Y€248
Continentalpremiumcontact 6255/60 R17106V€151
Vredesteinwintrac xtreme s265/50 R20111V€204
Bridgestoneturanza215/60 R17100H€121
Goodyearefficientgrip suv235/55 R1799V€142
Dunlopsp sport maxx gt255/45 R1798Y€168
Pirellipzero255/35 R1890Y€114
Hankookdynapro mt rt03285/70 R17121Q€209
Kumhocrugen premium kl33265/50 R20111V€176
Uniroyal4×4 street255/60 R17106V€117
Nexenn fera su1 xl215/55 R1697V€76
Firestoneroadhawk205/55 R1694V€69
Superiastar cross225/55 R1898V€94
Savatrenta ms195/70 R15104Q€85
Maxxism-730580/100 R1250M€49
Toyoproxes sport xl245/35 R1892Y€117
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Zoek de autoband die bij jou past

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel factoren die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 50 R19 – 103W.

 • 235 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 50 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 50%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 19 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 19 inch).
 • 103 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 875 kilogram.
 • De laatste waarde (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Wjelsryp.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat kost het?
Autobanden kun je onderbrengen in velerlei prijssegmenten: Voordeel, goed en topkwaliteit. Welke klasse voor jou ideaal is hangt af van gewicht/vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Smart Forfour) en rijd je niet al te hard? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Voyager & Royal Black.


Deals en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Hankook zijn vrij duur. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Wjelsryp bestellen, en krijg je wel 35% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Wjelsryp: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Wjelsryp: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €137,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Wjelsryp.

Wat kost autobanden wisselen in Wjelsryp?
Bij een garage banden vervangen in Wjelsryp kan al vanaf €55,00 voor een totale set (mits de band al op de velg zit, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €90. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met gebruikmaking van de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Tip: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Wjelsryp.

Plaats een reactie