Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Easterlittens

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Easterlittens? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere de grote leveranciers van winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Ook raadpleeg je hier belangrijke info over de soorten banden die er allemaal zijn en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je voortdurend de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Easterlittens incl. balanceren en uitlijnen is er al vanaf €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Nexen kan je al krijgen vanaf €305. B-merken als Gerutti koop je al vanaf €220 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Easterlittens

Banden wisselen in Easterlittens

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Easterlittens is belangrijk. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en rond maart / april gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een heel precies klusje. Verder vraagt het wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Easterlittens scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Easterlittens.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €84,99.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Easterlittens

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Easterlittens? In het onderstaande schema bekijk je autogarages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten zijn gespecialiseerd in (de)monteren, sipen, repareren, trimmen, uitlijnen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website vind je evenzeer montage-experts in Baard, Leons, Húns, Winsum en Lollum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-easterlittens

Goedkope autobanden Easterlittens

Ben je aan het oriënteren naar extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt af van de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Noemenswaardig: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 groepen:

ClassificatieSoort autoKilometersRij-kenmerkKosten
1. KwaliteitVeel powerVanaf 50.000Driftig180
2. PopulairGemiddelde autoDagelijks gebruikNormaal€109
3. BasisKleine stadsautoWeinig kilometersSimpel €61

Bandenshops vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende overzicht doorzoek je professionele online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Easterlittens hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook meer informatie over: Banden in de winter

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaliter rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Easterlittens monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, het maximaliseert de levensduur van de band en voert het water uitstekend af met behulp van de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Goedkoop winterbanden wisselen Easterlittens

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto in de winterse periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Italië) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Meer controle over je auto.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in Easterlittens kopen? In het onderstaande schema vergelijk je de huidige prijzen van diverse types en merken. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker check je ook handige informatie over: Autobanden schoonmaken.

MerkTypeGrootteVermogenKosten
Michelinprimacy 4205/60 R1692W€123
Continentalpremiumcontact 6235/40 R1996W€180
Vredesteinwintrac pro235/35 R1991Y€169
Bridgestoneturanza235/65 R17104V€109
Goodyeareffigrrof*225/45 R1891V€204
Dunlopsport bluresponse205/50 R1793W€99
Pirellipzero nero215/45 R1791Y€90
Hankookk120xl275/35 R19100Y€164
Kumhocrug.prem.kl33245/60 R18105T€114
Uniroyalrain max 2165/70 R1388R€83
Nexenn blue hd plus225/60 R1799V€97
Firestoneroadhawk195/55 R1687V€88
Superiastar cross235/60 R18103V€59
Savaeskimo hp 2 xl225/55 R17101V€98
Maxxism9400s notrad105/70 R1484M€69
Toyoproxes sport xl225/55 R17101Y€117
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Leeuwarden).

Vind jouw perfecte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende zaken waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 235 / 50 R19 – 103H.

 • 235 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 50 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (in dit geval 50%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 19 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 19 inch).
 • 103 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval een max. belasting van 875 kilogram.
 • De laatste waarde (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 210 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband van november tot april echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Easterlittens.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je bestellen in diverse prijsgroepen: Voordeel, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welk model je moet kiezen heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, jouw rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Continental of Toyo als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Nissan Pixo) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Insa Turbo en Meteor.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Superia zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Easterlittens bestellen, en profiteer je snel van 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Easterlittens: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Easterlittens: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €155,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Easterlittens.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Easterlittens?
Op locatie banden vervangen in Easterlittens is al mogelijk vanaf €45,00 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €89,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de Runflat eigenschap kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Zo kan je veilig naar huis of naar een specialist. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Easterlittens.

Plaats een reactie