Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Húns

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Húns? Op Autobandenspot.nl kan je aan de slag met gerenommeerde webshops in winter- zomer- en all season banden en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste bieden wij uitgebreide informatie over uitlijnen, balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Húns inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Nieuwe banden van populaire merken zoals Vredestein kosten ongeveer €330. B-merken als Double Star koop je al vanaf €190 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Húns

Banden wisselen in Húns

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Húns is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. In het najaar zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Tevens vergt het de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Húns maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Húns.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist bekijkt ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt scheef en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit geeft een veilige wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een auto kost je ongeveer €82,50.

Wanneer banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Húns

Vlug en voordelig banden vervangen in Húns? In het onderstaande schema vind je autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Friesland). Deze lokale garages ondersteunen je bij repareren, trimmen, (de)monteren, uitlijnen, balanceren, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je ook montage-specialisten in Winsum, Lollum, Arum, Kimswerd en Skingen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-huns

Goedkope autobanden Húns

Wil je investeren in een set andere banden voor je wagen? Het is geen geheim dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

SegmentSoort autoKM (op jaarbasis)RijgedragKostprijs
1. TopsegmentKrachtige autoGrootverbruikerEnergiek196
2. PopulairGemiddelde autoRond de 25.000Normaal€112
3. InstapBoodschappenautoBeperkt gebruikStatisch€66

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende overzicht doorzoek je professionele online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Húns hebben. Middels onze vergelijker vind je ook extra informatie over: Best geteste autobanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Húns monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Húns

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, meer controle over je auto en geeft een veiliger gevoel in de auto bij nat en koud weer. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Zweden, Zwitserland, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of ijzel.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

All season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft ze nooit te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden maart 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Húns kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de standaard tarieven van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website zoek je ook aanvullende info over: Autoband aflezen.

MerkSerieAfmetingKenmerkTarief
Michelinprimacy 4215/60 R1695V€125
Continentalecocontact 6185/55 R1582H€87
Vredesteinsprint classic185/70 R1488V€157
Bridgestoneturanza205/50 R1687W€93
Goodyearug8195/65 R1591T€74
Dunlopsport bluresponse215/65 R1596H€110
Pirelliscorpion verde all season235/50 R1897V€118
Hankookventus prime2 k115215/55 R1794V€140
Kumhoportran kc53185/80 R14102R€89
Uniroyalrainexpert175/65 R1380T€55
Nexenn blue hd plus xl195/50 R1688V€115
Firestoneroadhawk205/55 R1691V€61
Superiasa37255/35 R1996Y€60
Savatrenta 2215/75 R16113R€124
Maxxismavs01215/40 R17Y87€76
Toyoproxes sport xl225/40 R1892Y€85
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Leeuwarden).

Zoek de autoband die bij jou past

Bekijk aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende onderdelen waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 295 / 35 R18 – 103Y.

 • 295 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 35 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier dus 35%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 103 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 875kg.
 • De afsluitende letter (Y) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 300 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een winterband in het najaar en de winter aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Húns.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je vinden in diverse prijssegmenten: Budget, middenklassen en A-segment. Welke categorie voor jou ideaal is is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Smart Forfour) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Ep & Roadhog.


Kortingsacties en aanbiedingen maart 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Kumho Tyres of Firestone zijn niet perse voordelig. Wie wil besparen koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Húns bestellen, en krijg je wel 30% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Húns: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Húns: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €142,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De ANWB adviseert om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een normale rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Húns.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Húns?
Bij een garage banden vervangen in Húns kan al vanaf €37,50 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €100. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de unieke samenstelling kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vervorming. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en de profielkwaliteit. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Húns.

Plaats een reactie