Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rijpwetering

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Rijpwetering? Op deze pagina tref je de grote shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Als laatste raadpleeg je hier uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Rijpwetering inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €41,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Banden van bekende merken als Sava kosten ongeveer €300. B-merken als Firemax koop je al vanaf €230 voor een hele set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Rijpwetering

Banden wisselen in Rijpwetering

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Rijpwetering is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. In het najaar kiezen we voor de winterband en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een tijdrovende klus. Ook vergt het behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Rijpwetering maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rijpwetering.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice checkt ook of het profiel nog volstaat. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 50.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €89,99.

Informatie over autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Daarbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit standaard inbegrepen.

Lokale banden garages in Rijpwetering

In no-time en voordelig banden vervangen in Rijpwetering? In het overzicht hierna bieden wij de gegevens van verschillende bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Zuid-Holland). Deze bandenservices zijn opgeleid voor repareren, wisselen, (de)monteren, balanceren, trimmen, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal vind je regionale montage-garages in Oud Ade, Roelofarendsveen, Warmond, Hoogmade en Kwintsheul.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rijpwetering

Goedkope autobanden Rijpwetering

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Je ontdekt al snel dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 klassen:

KlasseAutoKilometrageWegcontactPrijs
1. A-segmentKrachtige autoMeer dan 45.000Driftig€194
2. UitstekendDoorsnee autoRond de 25.000Herkenbaar€112
3. VoordeelKleine autootjesKleingebruikerVoorspelbaar€77

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het overzicht hieronder bieden we je erkende webwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Rijpwetering hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook extra informatie over: Zomerbanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Rijpwetering monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Rijpwetering

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, verhoogt het gripniveau en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Italië, Oostenrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • In hun element bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden februari 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Rijpwetering kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de doorsnee tarieven van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website zoek je ook uitgebreide info over: Gehomologeerde banden.

MerkTypeGrootteKenmerkPrijs
Michelinpilot alpin 5 suv225/60 R18104H€207
Continental4x4contact235/50 R1999H€139
Vredesteinquatrac 5165/60 R1479H€65
Bridgestonepotenza225/45 R1992W€193
Goodyearefficientgrip suv245/60 R18105H€182
Dunlopgt 502 h/d100/90 R1957V€155
Pirelliscorpion verde all season275/45 R20110V€177
Hankookventus s1 evo2 k117245/35 R1993Y€159
Kumhohs51 xl235/45 R1898W€92
Uniroyalrainexpert 3175/65 R1482T€46
Nexenwt1195/65 R16104T€74
Firestonetsp 3000285/70 R20150J€366
Superiaecoblue 4s235/55 R17103W€59
Savaeskimo suv 2 xl235/55 R17103H€122
Maxxismu03 ceros25/8 R1243n€103
Toyoopen country a/t+225/75 R16104T€95
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Kaag en Braassem).

Welke bandenmaat zoek je?

Bekijk aanbiedingen en bespaar 50%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er diverse specificaties die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat deze investering mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 215 / 35 R18 – 80V.

 • 215 staat voor de breedte in millimeters.
 • 35 staat voor de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 35%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 80 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 450kg.
 • De laatste waarde (V) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 240 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Rijpwetering.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Tarieven
Autobanden kan je vinden in 3 prijssegmenten: Budget, middenklassen en de hoogste klasse. Welk model aan te raden is voor jou heeft te maken met het vermogen van de auto, je manier van rijden en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Schaf een A-merk aan zoals Goodyear of Superia in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Lancia Ypsilon) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Goodride en Syron Tires.


Deals en aanbiedingen februari 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Maxxis zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je verrassend goedkope autobanden in Rijpwetering bestellen, en profiteer je snel van 40% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Rijpwetering: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Rijpwetering: tweedehands onderdelen met garantie die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €155,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Rijpwetering.

Wat kost autobanden wisselen in Rijpwetering?
Door een vakman banden vervangen in Rijpwetering kost je zo’n €45,00 voor een totale set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €89,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Dankzij de versterkte wang (zijkant) kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Zo kan je veilig naar huis of naar de dealer. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Tip: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Rijpwetering.

Plaats een reactie