Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Roelofarendsveen

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Roelofarendsveen? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met gerenommeerde webshops in goedkope autobanden en contactgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij handige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is cruciaal dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Roelofarendsveen inclusief demonteren, monteren en balanceren heb je al vanaf €39,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Banden van de betere merken als Sava zijn al te koop vanaf €345. Budgetmerken als Aoteli scoor je al vanaf €205 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Roelofarendsveen

Banden wisselen in Roelofarendsveen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Roelofarendsveen is cruciaal. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en vanaf het voorjaar gaan we over op zomerbanden. Thuis de banden wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vraagt dit om wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Roelofarendsveen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Roelofarendsveen.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf analyseert ook of het profiel nog op orde is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook zodra de band uitgedroogd of beschadigd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 40.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit bevordert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto regel je al vanaf €67,50.

Banden balanceren
Trillen er delen in de auto? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Roelofarendsveen

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Roelofarendsveen? In het onderstaande schema vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Zuid-Holland). Deze autogarages kunnen je helpen bij (de)monteren, sipen, uitlijnen, wisselen, trimmen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook andere montageservices in Warmond, Hoogmade, Kwintsheul, Wateringen en Voorburg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-roelofarendsveen

Goedkope autobanden Roelofarendsveen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Hoe dan ook: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

KlasseType autoKM (jaarlijks)RijstijlKosten
1. TopklasseSportwagenVeel kilometersDriftig192
2. MiddenklasseDoorsnee autoDagelijks gebruikGemiddeld€108
3. GoedkoopsteKleine autootjesKleingebruikerBeheerst€60

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het onderstaande schema bieden we je de beste internetwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Roelofarendsveen hebben. Via deze website vind je ook uitgebreide info over: Beste autobanden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de regel worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Roelofarendsveen monteren geeft meer grip op het wegdek, zorgt dat je sneller accelereert en remt, voorkomt onnodige slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Winterbanden wisselen Roelofarendsveen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit verbetert de remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens de wintermaanden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zweden, Italië, Frankrijk, Noorwegen) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties in het najaar en in de winter.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Waar je wel op moet letten is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Geschikt als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Roelofarendsveen kopen? In de volgende tabel vergelijk je de prijsindicaties van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website check je ook handige informatie over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkSerieFormaatPrestatieTarief
Michelincrossclimate suv225/60 R18104W€154
Continentalwintercontact ts 850p255/45 R20101V€227
Vredesteinwintrac xtreme s215/40 R1787V€104
Bridgestoneblizzak215/45 R1791V€142
Goodyearwrangler at/s205/80 R16110S€94
Dunlopd 952 f80/100 R2151M€91
Pirellicinturato p7225/45 R1891W€139
Hankookwinter i*pike lt (rw09)195/75 R16107R€90
Kumhocrugen prem kl33235/65 R17104H€109
Uniroyalrain max 3215/70 R15109S€92
Nexenwinguard wt1225/70 R15112R€81
Firestonefirehawk215/45 R1791Y€100
Superiaecoblue 4s215/55 R1798W€55
Savaintensa uhp 2 xl255/35 R1996Y€178
Maxxisap2 all season225/50 R1696V€162
Toyoopen c. a/t+ xl235/60 R18107V€108
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Kaag en Braassem).

Welke bandenmaat zoek je?

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar wel 40%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er diverse zaken die van belang zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 205 / 40 R17 – 80H.

 • 205 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 40 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 17 inch).
 • 80 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 450kg.
 • De afsluitende letter (H) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Roelofarendsveen.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je kopen in velerlei prijsgroepen: Voordeel, uitstekend en topklasse. Welk artikel jij moet kiezen heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, je manier van rijden en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Seat Mii) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Kingstar & Sailun.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Continental of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Roelofarendsveen bestellen, en krijg je wel 45% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Roelofarendsveen: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Roelofarendsveen: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €145,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Roelofarendsveen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Roelofarendsveen?
Professioneel banden vervangen in Roelofarendsveen is al mogelijk vanaf €35,00 voor een totale set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €94,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Op basis van de verstevigde wanden kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vervorming. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de bandenspanning en de status van het profiel. Het advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Roelofarendsveen.

Plaats een reactie