Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Voorburg

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Voorburg? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij landelijke leveranciers van goedkope autobanden en adresgegevens voor een snelle bandenwissel. Tevens verstrekken wij belangrijke informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Voorburg incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €37,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Autobanden van A-merken als Continental scoor je al vanaf €305. B-merken als Bf Goodrich scoor je al vanaf €210 per set van 4.

Banden wisselen in Voorburg

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Voorburg is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert laten we de zomerband monteren. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Daarbij vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Voorburg is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Voorburg.

Wanneer banden vervangen
Een garage analyseert ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen is al uit te voeren vanaf €87,50.

Waarom autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Wellicht is het dan zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) zullen zit dit standaard doen.

Lokale banden garages in Voorburg

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Voorburg? In het onderstaande schema bieden wij autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, trimmen, (de)monteren, balanceren, sipen, wisselen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je tevens montagebedrijven in Leidschendam, Rijnsburg, Voorhout, Noordwijkerhout en De Zilk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-voorburg

Goedkope autobanden Voorburg

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en wat voor type auto je rijdt. Advies: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden splitsen we uit in 3 classificaties:

CategorieAutoKM (jaarlijks)RijstijlKosten
1. PremiumZware wagensMeer dan 45.000Driftig199
2. StandaardNormale autoCirca 25.000Modaal€103
3. EconomyKleine stadsautoKleingebruikerStatisch€77

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hierna vergelijk je eenvoudig toonaangevende webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Voorburg hebben. Op deze website vind je ook uitgebreide info over: Veilig autorijden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Voorburg monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Beperkte geluidsproductie.

Goedkoop winterbanden wisselen Voorburg

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit geeft een kortere remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging in de winterse periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste keuze bij nat en koud weer.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Voorburg kopen? In het overzicht hierna vind je de standaard tarieven van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal lees je ook meer informatie over: Banden kiezen.

MerkTypeAfmetingVermogenKosten
Michelinpilot super sport225/40 R1892Y€125
Continentalcrosscontact lx sport255/55 R18109V€132
Vredesteinquatrac 5155/60 R1574T€62
Bridgestonebliz. dm v2 mfs225/55 R1898T€185
Goodyearefficientgrip cargo235/65 R16115/113S€133
Dunlopsport maxx rt 2225/40 R1892Y€94
Pirelliwinter sottozero 3275/40 R18103V€259
Hankookwinter icept evo2 w320245/45 R20103V€162
Kumhohs51 xl235/45 R1797W€76
Uniroyalms-plus 77155/65 R1475T€49
Nexenwinguard snow g wh2185/60 R1482T€54
Firestonedestination235/70 R16106H€90
Superiaecoblue 4s185/70 R1488T€54
Savatrenta ms195/70 R15104Q€85
Maxxispremitra hp5205/60 R1696V€79
Toyoopen country a/t+255/65 R17110H€124
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Leidschendam-Voorburg).

Welke bandenmaat zoek je?

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 40%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere onderdelen die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op de flank van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 40 R16 – 80W.

 • 195 staat voor de breedte in millimeters.
 • 40 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 40%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 16 inch).
 • 80 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 450 kilogram.
 • De afsluitende letter (W) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 270 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Voorburg.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je kopen in meerdere prijssegmenten: Koopjes, uitstekend en de hoogste klasse. Welke klasse voor jou ideaal is hangt af van hoeveel power je auto heeft, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Goodyear of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Ford Ka) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Accelera of Tecnica.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Vredestein of Hankook zijn in de basis best duur. De slimme rijder doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je heel goedkope autobanden in Voorburg bestellen, en krijg je zomaar 45% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Voorburg: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Voorburg: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor slechts €135,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij normaal gebruik gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Voorburg.

Wat kost autobanden wisselen in Voorburg?
Op korte termijn banden vervangen in Voorburg kan al vanaf €32,50 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €89,99. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €65,00 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met gebruikmaking van de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn het verbeterde draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en de profieldiepte. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Voorburg.

Plaats een reactie