Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Morra

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Morra? Op Autobandenspot.nl bieden wij populaire leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Ook vind je hier meer informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Morra inclusief montage, balanceren en ventiel laat je al doen vanaf €45,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor optimale veiligheid bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Continental zijn al te koop vanaf €305. Budgetmerken als Lexani kosten ongeveer €185 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Morra

Banden wisselen in Morra

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Morra is belangrijk voor de optimale grip. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar gaat de zomerband erop. Op eigen houtje wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vraagt dit om wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Morra ontneemt veel stress:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De autobanden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Morra.

Wat is de levensduur van banden?
Een autobedrijf analyseert ook of het profiel nog voldoende is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook op het moment dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 35.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Doorgaans zien we dan ook een ongunstig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €90,00.

Waarom autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Grote kans dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Morra

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Morra? In de tabel in het volgende blok vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten zijn gespecialiseerd in (de)monteren, uitlijnen, wisselen, sipen, balanceren, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je tevens montage-garages in Lioessens, Anjum, Engwierum, Ee en Oostrum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-morra

Goedkope autobanden Morra

Ga jij een bestelling plaatsen voor extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt vooral af van het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

SegmentAutoKM (op jaarbasis)RijstijlTarief
1. TopklasseVeel vermogen50.000+ Pittig€193
2. MiddenklasseNormale autoTot 30.000 kmModaal€100
3. EconomyLichte auto’sMinder dan 15.000Log€60

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de onderstaande tabel vergelijk je eenvoudig erkende internetwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Morra hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook meer informatie over: Beste autobanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Morra monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer door de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Morra

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en je rijdt er mee door tot in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en een stabiele wegligging bij gladheid of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet in skigebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in Morra kopen? In de onderstaande tabel vind je de standaard tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook meer informatie over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkSerieAfmetingVermogenTarief
Michelinx-ice north 4195/60 R1693T€132
Continentalwintercontact ts 850p255/40 R19100V€214
Vredesteinwintrac pro225/35 R1988W€172
Bridgestonedueler235/70 R16106T€110
Goodyeareagle f1 asymmetric 3235/55 R18104Y€143
Dunlopsp sport 270215/60 R1796H€139
Pirellimx32 midsoft70/100 R1942M€92
Hankookah31 225 inch315/70 R225156L€451
Kumhoportran kc53215/80 R14112Q€96
Uniroyalall season expert 2 xl fr215/55 R1899V€140
Nexennblue 4 season175/65 R1584T€60
Firestonemseason155/70 R1375T€54
Superiabluewin225/60 R1799H€57
Savaeskimo hp 2205/65 R1594H€83
Maxxism6029110/80 R1261L€52
Toyoproxes sport xl225/35 R1887Y€110
Opsomming met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar onderdelen die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op de flank van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Koop je ook nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 245 / 50 R18 – 104T.

 • 245 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 50 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 50%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 18 biedt inzicht in de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 104 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 900kg.
 • De afsluitende letter (T) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan van oktober/november tot maart/april een onmisbare keuze. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Morra.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij winterse omstandigheden.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijs
Autobanden verdelen we onder in drie prijssegmenten: Voordelig, medium en topklasse. Welke klasse je moet kiezen is met name afhankelijk van de inhoud van de motor, rijgedrag en hoeveel je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een licht autootje (denk aan een Kia Picanto) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Haida of Saetta.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Firestone zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt bestelt scherpe aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je hele goedkope autobanden in Morra bestellen, en regel je snel 20% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Morra: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Gebruikte banden Morra: tweedehands onderdelen met garantie met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €150,00 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een balanceer afspraak te maken en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Morra.

Wat kost autobanden wisselen in Morra?
Door een vakman banden vervangen in Morra laat je al uitvoeren voor €35,00 per set van 4 (mits de band al op de velg zit, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €99,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €62,50 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door middel van de versterkte wang kan je nog een stuk blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en de profielkwaliteit. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Morra.

Plaats een reactie