Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oostrum

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Oostrum? Op www.autobandenspot.nl communiceren wij toonaangevende shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop raadpleeg je hier praktische info over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Oostrum inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €37,50.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van A-merken als Goodyear zijn al te koop vanaf €305. Budgetmerken als Hilo scoor je al vanaf €190 per set.

Banden wisselen in Oostrum

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Oostrum is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Oostrum maakt het jou lekker makkelijk:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oostrum.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Het bandenbedrijf analyseert ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na 32.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit bevordert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een auto kan je bij een garage laten doen vanaf €90,00.

Wat is autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Oostrum

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Oostrum? In de tabel in het volgende blok tref je garages en bandenwinkels in de buurt (provincie Friesland). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, uitlijnen, wisselen, sipen, repareren, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook andere montagepartners in Jouswier, Metslawier, Wetsens, Aalsum en Driezum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oostrum

Goedkope autobanden Oostrum

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel er een enorm aanbod is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

ClassificatieType autoKM (op jaarbasis)RijgedragKostprijs
1. PremiumSportautoGrootverbruikerDruk196
2. GoedNormale autoRond de 25.000Gewoon€118
3. EconomyKleine autootjesWeinig kilometersKalm€77

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de bijgaande tabel vergelijk je eenvoudig populaire online garages die ook leveren en een voordelige bandenservice in Oostrum hebben. Op deze website vind je ook nuttige informatie over: Veilig autorijden

Informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaal gesproken is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Oostrum monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Oostrum

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, beter contact met het asfalt en een ideale rijervaring bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance van oktober tot en met maart.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Ideaal als je weinig kilometers maakten voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Oostrum kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de standaard tarieven van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal check je ook nuttige informatie over: Banden kiezen.

MerkSerieAfmetingenVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4245/45 R19102Y€219
Continentalwintercontact ts 850 p235/70 R16106H€134
Vredesteinwintrac pro255/40 R19100V€164
Bridgestoneturanza205/55 R1691W€91
Goodyeareagle f1 asymmetric 3205/45 R1890V€150
Dunlopsp sport maxx gt225/35 R2090Y€185
Pirelliw240 sottozero 2245/35 R1892V€345
Hankookventus s1 evo2 suv k117a255/50 R20109Y€191
Kumhops71 xl235/40 R1996Y€108
Uniroyalall season expert 2185/55 R1480H€70
Nexennblue hd plus165/65 R1479H€53
Firestonedestinat.hp xl235/65 R17108H€97
Superiaecoblue va215/60 R16103T€75
Savaintensa uhp205/45 R1683W€82
Maxxisma966 trailerm175/65 R1593N€80
Toyoopen c. ut225/55 R1898V€101
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Zoek de autoband die bij jou past

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Op het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er een paar specificaties waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de zijkant van je huidige autobanden. Deze speciale code vertelt je welke maat je nodig hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Dan verandert de maat vaak. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 55 R18 – 104H.

 • 235 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, als percentage van de breedte (hier dus 55%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 18 biedt inzicht in de velgmaat (hierbij dus 18 inch).
 • 104 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 900 kilogram.
 • De laatste letter (H) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de beste optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Oostrum.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je elke winter veel gaat rijden en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Goedkope of dure banden?
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijscategorieën: Goedkoopste, standaard en topklasse. Welke categorie jij moet kiezen hangt af van de inhoud van de motor, rijstijl en het aantal kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Continental of Superia als je veel kilometers maakt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Skoda Citigo) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Landsail & Sunny.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Kumho Tyres of Toyo zijn vrij duur. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Oostrum bestellen, soms met wel 35% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Oostrum: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Oostrum: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €140,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal gebruik zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Oostrum.

Hoe duur is autobanden wisselen in Oostrum?
Banden vervangen in Oostrum is al mogelijk vanaf €47,50 voor een complete set (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €89,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €50,00 per half jaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met gebruikmaking van de bijzondere eigenschappen kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar de dealer. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en en natuurlijk het profiel. Het algemene advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Oostrum.

Plaats een reactie