Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Metslawier

Direct nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Metslawier? Op dit portaal tref je gerenommeerde aanbieders van goedkope autobanden en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop raadpleeg je hier nuttige info over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • Het kiezen van de juiste band is ontzettend belangrijk.
 • Het is essentieel dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Metslawier inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €45,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Superia kosten ongeveer €300. B-merken als Avon kosten gemiddeld zo’n €190 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Metslawier

Banden wisselen in Metslawier

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Metslawier is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is een precies werkje. Daarbij vraagt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Metslawier is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Metslawier.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel nog voldoende is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een laag brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto is al uit te voeren vanaf €74,99.

Banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Lokale banden garages in Metslawier

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Metslawier? In de onderstaande tabel bieden wij specialisten en bandenwinkels in de buurt (provincie Friesland). Deze bedrijven hebben ervaring met repareren, (de)monteren, uitlijnen, sipen, wisselen, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je plaatselijke montagebedrijven in Wetsens, Aalsum, Driezum, Wâlterswâld en Burdaard.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-metslawier

Goedkope autobanden Metslawier

Ben je aan het zoeken naar extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt af van rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Goed om te weten: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

CategorieSoort autoKilometersRijgedragKosten
1. TopklasseGroot vermogenVanaf 50.000Dynamisch185
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond 30.000Doorsnee€110
3. VoordeligBoodschappenautoMinder dan 15.000Eenvoudig€70

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna doorzoek je toonaangevende aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Metslawier hebben. Via deze website zoek je ook nuttige informatie over: Autobanden reinigen

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Metslawier monteren bevordert de grip, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Voordelig winterbanden wisselen Metslawier

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging bij gladheid of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren van oktober tot en met maart.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden worden steeds populairder: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Perfect als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de onkosten van nieuwe autobanden in Metslawier kopen? In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website tref je ook meer informatie over: Run-on-flat banden.

MerkTypeFormaatKenmerkKosten
Michelinprimacy 4235/55 R18100V€159
Continentalpremiumcontact 6275/35 R20102Z€294
Vredesteinwintrac pro235/60 R18107H€117
Bridgestoneblizzak255/40 R2097W€249
Goodyearultragrip cargo235/65 R16115S€130
Dunlopsp sport maxx rt225/55 R1695Y€108
Pirellipzero285/30 R21285/30Z21(Y€262
Hankookkinergy 4s h740165/70 R1485T€60
Kumhops31 xl225/50 R1798W€74
Uniroyalallseasonmax195/70 R15104R€78
Nexenn blue hd plus175/70 R1484T€54
Firestonewinter hawk165/70 R1379T€66
Superiaecobluevan225/75 R16121S€64
Savaeskimo suv 2 xl225/60 R17103V€109
Maxxism6029170/60 R1772W€103
Toyonanoenergy r38b205/60 R1692V€68
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Zoek jouw nieuwe band

Bekijk aanbiedingen en bespaar zo’n 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er belangrijke aspecten die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 60 R18 – 104Y.

 • 225 staat voor de breedte in millimeters.
 • 60 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 18 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 104 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 900 kilogram.
 • De laatste letter (Y) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 300 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn standaard zomerbanden vaak de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Metslawier.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat kost het?
Autobanden kan je vinden in meerdere prijscategorieën: Instap, uitstekend en A-segment. Welk segment voor jou ideaal is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en hoeveel je rijdt. Neem een A-merk zoals Vredestein of Firestone als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (neem een Peugeot 108) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Lexani & Sunfull.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Hankook zijn in de basis best duur. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op deze manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Metslawier bestellen, en regel je snel 35% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Metslawier: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Metslawier: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €140,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij normaal rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Metslawier.

Hoe duur is autobanden wisselen in Metslawier?
Vakkundig banden vervangen in Metslawier kan al vanaf €52,50 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen moet je rekenen op zo’n €95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de Runflat eigenschap is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en en de diepte van het profiel. Vakgarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Metslawier.

Plaats een reactie