Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Olst

Nieuwe autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Olst? Op dit portaal vind je onder andere de grote leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Ook raadpleeg je hier nuttige informatie over uitlijnen, balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Olst inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al voor €43,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Goodyear koop je al vanaf €330. budgetmerken als Accelera kosten ongeveer €230 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Olst

Banden wisselen in Olst

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Olst is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste mensen doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is een tijdrovende klus. Daarnaast eist dit ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Olst maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vuile handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Olst.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage analyseert ook of het profiel nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook zodra de band beschadigd of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 32.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €70,00.

Autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Overzicht met banden garages in Olst

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Olst? In de volgende tabel verzamelen wij autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Overijssel). Deze autogarages zijn opgeleid voor wisselen, repareren, balanceren, uitlijnen, (de)monteren, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je tevens montage-specialisten in Nieuw Heeten, Heeten, Broekland, Mariënheem en Luttenberg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-olst

Goedkope autobanden Olst

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Je komt er al gauw achter dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Noemenswaardig: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

SegmentSoort autoKm p/jaarRij-kenmerkTarief
1. Hoogste klasseVeel vermogenMeer dan 45.000Agressief193
2. UitstekendDoorsnee autoDagelijks gebruikHerkenbaar€113
3. VoordeligKleine stadsautoBeperkt gebruikLog€64

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de bijgaande tabel vergelijk je eenvoudig de beste online aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Olst hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook aanvullende info over: Lekke band

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Olst monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, voorkomt onnodige slijtage en een goede waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Goedkoop winterbanden wisselen Olst

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, zorgt voor meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij gladheid of vorst. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste prestatie bij nat en koud weer.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Extra informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt het hele jaar voldoende grip. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je weinig kilometers maakten je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Olst kopen? In het onderstaande schema bekijk je de standaard tarieven van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Autobanden voor op reis.

MerkSoortAfmetingKenmerkTarief
Michelinpilot sport cup 2325/30 R21108Y€414
Continentalcrossc.lx sp.235/65 R18106T€100
Vredesteinquatrac 5195/60 R1699H€100
Bridgestoneturanza195/60 R1689H€89
Goodyeareagle f1 asymmetric 3245/40 R2095Y€259
Dunlopsport maxx rt255/35 R1996Y€167
Pirellipzero255/35 R1996Y€146
Hankookkinergy 4s 2 suv h750a215/60 R1796V€125
Kumhokh21225/50 R1692V€90
Uniroyalrain max 3205/75 R16110R€94
Nexenroadian542255/60 R18108H€117
Firestonewinterhawk 3215/65 R1596H€83
Superiabluewin205/55 R1694H€44
Savaadapto155/70 R1375T€48
Maxxisma-sas205/70 R1697H€90
Toyoproxes t1 sport225/50 R1798Y€89
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Olst-Wijhe).

Zoek de autoband die bij jou past

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Op het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er veel details die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 60 R16 – 100T.

 • 205 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 60 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 60%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 100 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 800 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. correspondeert met een max. snelheid van 190 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Olst.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Tarieven
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijscategorieën: Koopjes, uitstekend en topkwaliteit. Welke klasse voor jou geschikt is hangt af van de trekkracht van de auto, rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Ga voor A-merken als Continental of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (denk aan een Chevrolet Spark) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Infinity & Rovelo.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Sava zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je verrassend goedkope autobanden in Olst bestellen, en krijg je wel 35% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Olst: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Olst: tweedehands die amper gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €155,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Olst.

Wat kost autobanden wisselen in Olst?
Op locatie banden vervangen in Olst kan al vanaf €45,00 voor een complete set (mits de band al op de velg zit, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €89,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €65,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de bijzondere eigenschappen kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Een thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de status van het profiel. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Olst.

Plaats een reactie