Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuw Heeten

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Nieuw Heeten? Op deze pagina bieden wij gerenommeerde shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook bekijk je hier uitgebreide info over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuw Heeten inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €43,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Banden van de beste merken zoals Sava kosten ongeveer €350. Budgetmerken als Aeolus zijn al te koop vanaf €190 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Nieuw Heeten

Banden wisselen in Nieuw Heeten

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuw Heeten is belangrijk voor de optimale grip. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vraagt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nieuw Heeten ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuw Heeten.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage kan je ook vertellen of de profieldiepte nog goed genoeg is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook in het geval de band beschadigd of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt licht of juist zwaar. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kost om en nabij de €80,00.

Wat is banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en vergroot dit het rijplezier. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Nieuw Heeten

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Nieuw Heeten? In het overzicht hierna verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Overijssel). Deze lokale garages kunnen je helpen bij repareren, balanceren, (de)monteren, sipen, uitlijnen, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je plaatselijke montageservices in Heeten, Broekland, Mariënheem, Luttenberg en Oosterwolde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuw-heeten

Goedkope autobanden Nieuw Heeten

Wil je investeren in nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

KlasseType autoKM (jaarlijks)WegcontactPrijs
1. Hoogste klasseZware auto’sVanaf 50.000Druk183
2. MiddenklasseGemiddelde autoCirca 25.000Herkenbaar€118
3. BasisKleine auto’sMinder dan 15.000Beheerst€71

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je toonaangevende online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Nieuw Heeten hebben. Middels onze vergelijker vind je ook nuttige informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden

Zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaal gesproken worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Nieuw Heeten monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, zorgt voor een langere levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Snel en voordelig winterbanden wisselen Nieuw Heeten

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, bevordert de grip en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuwval. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zweden, Zwitserland, Luxemburg) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element in de winterse periodes.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: banden wisselen is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Nieuw Heeten kopen? In het overzicht hierna vind je de huidige tarieven van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook handige informatie over: Verzekering voor de auto.

MerkSerieAfmetingPrestatieKosten
Michelinprimacy 4225/55 R1797W€133
Continentalcontisportcontact 5245/35 R2196W€224
Vredesteinquatrac 5165/60 R1577H€75
Bridgestoneturanza t001205/60 R1692V€119
Goodyeareagle f1 asymmetric 3275/35 R2098Y€312
Dunlopsp sport maxx gt235/40 R1895Y€134
Pirellicinturato p1 verde205/65 R1594T€126
Hankookkinergy 4s 2 h750165/60 R1475H€63
Kumhokl7131/1050 R15109Q€133
Uniroyalall season expert 2175/65 R1482T€48
Nexenn8000 xl225/50 R1798W€101
Firestonewinterhawk 3205/60 R1591T€69
Superiabluewin205/55 R1691H€43
Savaeskimo s3 plus155/65 R1475T€53
Maxxiswp-05 arctictrekk205/45 R1687H€71
Toyoprox.t1 sp. xl255/35 R1996Y€158
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Raalte).

Autobanden zoeken en vinden

Bekijk aanbiedingen en bespaar tot wel 40%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een aantal details die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 65 R16 – 100T.

 • 195 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 65 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 65%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 beschrijft de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 100 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 800kg.
 • De laatste letter (T) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een winterband van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Nieuw Heeten.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je kopen in velerlei prijsgroepen: Voordelig, gemiddeld en de a-merken. Welke soort voor jou ideaal is heeft te maken met het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en hoeveel je rijdt. Kies voor een A-merk als Goodyear of Firestone als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Skoda Citigo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Goodrich of Tracmax.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Nexen zijn best kostbaar. De slimme automobilist doorzoekt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je dikwijls goedkope autobanden in Nieuw Heeten bestellen, en ontvang je tot 50% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Nieuw Heeten: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Nieuw Heeten: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij standaard merken moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Nieuw Heeten.

Wat kost autobanden wisselen in Nieuw Heeten?
Banden vervangen in Nieuw Heeten kost je zo’n €45,00 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €82,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €57,50 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. D.m.v. de versterkte zijkant kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). De voordelen zijn een extra draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Nieuw Heeten.

Plaats een reactie