Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Broekland

Direct nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Broekland? Op Autobandenspot.nl vind je de grote leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast vind je hier belangrijke info over de verschillende type banden die er zijn en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Zorg ervoor dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Broekland inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €35,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om je banden te vervangen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Kumho Tyres zijn er al vanaf €330. B-merken als Evergreen zijn al te koop vanaf €185 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Broekland

Banden wisselen in Broekland

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Broekland is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar gaat de winterband erop en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Verder vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Broekland ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Broekland.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenspecialist controleert ook of het profiel nog in orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt scheef en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een laag brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een auto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €69,99.

Banden balanceren
Trillen er delen in de auto? Grote kans dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Broekland

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Broekland? In de onderstaande tabel vind je garages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Overijssel). Deze autogarages hebben ervaring met (de)monteren, wisselen, balanceren, uitlijnen, repareren, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website ontdek je nabijgelegen montagepunten in Mariënheem, Luttenberg, Oosterwolde, t Loo en Hattemerbroek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-broekland

Goedkope autobanden Broekland

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en kenmerken van de auto zelf. Let op: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

KlasseSoort autoAantal kilometersRijstijlPrijzen
1. Hoogste klasseVeel vermogenGrootverbruikerDynamisch189
2. UitstekendDoorsnee autoGemiddeldGewoon€110
3. VoordeelLichte auto’sKleingebruikerEenvoudig€73

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema check en vergelijk je de beste webwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Broekland hebben. Via deze website lees je ook extra informatie over: Banden voor de motor

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Broekland monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Broekland

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit verbetert de remweg, bevordert de grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of sneeuw.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Broekland kopen? In de tabel hieronder vergelijk je de prijsindicaties van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt tref je ook handige informatie over: Bandenindex.

MerkSoortAfmetingVermogenTarief
Michelinprimacy 3205/55 R1691H€127
Continentalcrosscontact lx sport255/60 R17106H€134
Vredesteinultrac vorti225/45 R1996Y€145
Bridgestoneturanza t 005xl225/40 R1993Y€184
Goodyearug performance suv gen-1235/60 R18107H€135
Dunlopsport maxx rt 2285/35 R21105Y€235
Pirellicinturato p7235/45 R1797W€119
Hankookkin.eco k435165/70 R1481T€55
Kumhoku31rft205/55 R1691V€106
Uniroyalust17145/70 R17107M€68
Nexennfera su4205/45 R1788W€82
Firestonewinterhawk 3 xl225/50 R1798H€117
Superiabluewin hp205/60 R1696H€44
Savaeskimo s3 ms155/70 R1375T€52
Maxxisall trak c920922/11 R936j€114
Toyoproxes t1-r xl215/45 R1791W€169
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Raalte).

Zoek jouw geschikte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 45%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er diverse onderwerpen waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 135 / 70 R16 – 100M.

 • 135 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hierbij dus 70%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 staat voor de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 100 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 800kg.
 • De afsluitende waarde (M) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot130 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Broekland.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Tarieven
Autobanden kan je kopen in allerlei prijsklassen: Goedkoopste, medium en premium. Welk segment je moet kiezen hangt af van het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Vredestein of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld King Star & Three-A.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Pirelli zijn vrij duur. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je dikwijls goedkope autobanden in Broekland bestellen, en krijg je wel 30% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Broekland: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Broekland: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €135,00 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal gebruik hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Broekland.

Wat kost autobanden wisselen in Broekland?
Banden vervangen in Broekland is al mogelijk vanaf €35,00 per bandenset (bij band reeds op de velg, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €87,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de extra sterke stukken in de wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. Vakgarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Broekland.

Plaats een reactie