Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wâlterswâld

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Wâlterswâld? Op dit portaal bieden wij erkende online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Ook bekijk je hier aanvullende informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Let er op dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Wâlterswâld inclusief demontage, balanceren en montage is er al vanaf €39,95.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Banden van A-merken als Continental koop je al vanaf €335. B-merken als Kama bestel je al vanaf €185 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Wâlterswâld

Banden wisselen in Wâlterswâld

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Wâlterswâld is cruciaal. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) laten we de zomerband monteren. Dit zelf doen is niet iets wat je zomaar doet. Daarbij vergt het de nodige ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Wâlterswâld scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wâlterswâld.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf controleert ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook in het geval het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 50.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €77,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trillend stuur of dashboard? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Wâlterswâld

Rap en goedkoop banden vervangen in Wâlterswâld? In de volgende tabel vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in de buurt (provincie Friesland). Deze garages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, sipen, repareren, uitlijnen, balanceren, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook montagepunten in Burdaard, De Falom, Broeksterwâld, Jannum en Sibrandahûs.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-walterswald

Goedkope autobanden Wâlterswâld

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Let op: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 classificaties:

ClassificatieType autoAantal kilometersRijstijlTarief
1. KwaliteitZware auto’sVanaf 40.000Agressief€188
2. StandaardNormale autoGemiddeldDoorsnee€107
3. VoordeligStadsautootjeBeperkt gebruikZwaar€64

Vergelijk online bandenshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna check en vergelijk je goede online winkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Wâlterswâld hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook nuttige informatie over: Band op de juiste spanning

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaliter laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Wâlterswâld monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de brede lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Wâlterswâld

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, bevordert de grip en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuw.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Minpunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een prima oplossing als je niet zoveel kilometer rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Wâlterswâld kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de gemiddelde prijzen van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website check je ook uitgebreide info over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkSoortAfmetingVermogenPrijs
Michelinalpin 6205/55 R1694V€136
Continentalallseasoncontact175/65 R1584H€78
Vredesteinwintrac pro235/40 R1996W€161
Bridgestoneblizzak155/70 R1988Q€133
Goodyearvector 4seasons cargo225/70 R15112R€114
Dunlopsp sport maxx gt285/30 R21100Y€254
Pirellipzero corsa direzionale245/35 R1892YY€244
Hankookkinergy 4s h740205/60 R1692H€132
Kumhowi.craft wp71xl225/50 R1696V€80
Uniroyalall season expert 2 xl185/60 R1588T€65
Nexenn blue hd plus165/60 R1577T€59
Firestonemultiseason165/70 R1481T€95
Superiabluewin235/75 R15105T€59
Savaintensa suv235/70 R16106H€102
Maxxisat771 owl265/65 R17112T€140
Toyoproxes sport xl225/45 R1794Y€72
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Dantumadiel).

Zoek de autoband die bij jou past

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er verschillende details die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 225 / 60 R18 – 104T.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 60%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 18 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 104 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). betekent snelheden tot 190 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een winterband tijdens de koude maanden een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Wâlterswâld.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden kun je onderbrengen in velerlei prijscategorieën: Voordelig, standaard en de hoogste klasse. Welk product je moet kiezen hangt af van de inhoud van je auto, rijstijl en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Koop een A-merk als o.a. Continental of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Renault Twingo) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Cst of Tourador.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Hankook zijn niet goedkoop. Wie slim is doorzoekt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Wâlterswâld bestellen, en krijg je wel 25% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Wâlterswâld: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Wâlterswâld: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €147,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Check elke maand even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Wâlterswâld.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Wâlterswâld?
Op korte termijn banden vervangen in Wâlterswâld kan al vanaf €37,50 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €95,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door middel van de speciale constructie kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Wâlterswâld.

Plaats een reactie