Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Jannum

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Jannum? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij erkende aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en adresgegevens waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook raadpleeg je hier meer info over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Jannum inclusief montage, balanceren en ventiel kan al worden uitgevoerd vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid adviseren wij om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Toyo kan je al krijgen vanaf €305. Budgetmerken als Conti zijn al te koop vanaf €185 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Jannum

Banden wisselen in Jannum

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Jannum is erg belangrijk. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is een heel precies klusje. Bovendien vergt het de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Jannum scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en gecheckt.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Jannum.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autogarage bekijkt ook of het profiel nog volstaat. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 45.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt zwaar. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kan al vanaf €90,00.

Informatie over banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Lokale banden garages in Jannum

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Jannum? In de onderstaande tabel verzamelen wij autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Friesland). Deze lokale garages verlenen diensten zoals repareren, trimmen, (de)monteren, wisselen, uitlijnen, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal tref je regionale montagepunten in Sibrandahûs, Rinsumageast, Damwâld, Dokkum en Wyns.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-jannum

Goedkope autobanden Jannum

Op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Tip: de banden van Europese fabrikanten zijn van uitstekende kwaliteit, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

CategorieSoort autoKm p/jaarRijstijlTarief
1. TopklasseVeel powerVanaf 40.000Agressief190
2. MiddenklasseNormale autoRond de 25.000Gemiddeld€112
3. BudgetLichte auto’sMinder dan 15.000Beheerst€78

Vergelijk banden webshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het schema hierna vergelijken wij landelijke online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Jannum hebben. Via deze website lees je ook meer informatie over: Banden kiezen

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is geschikt in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Jannum monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Jannum

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip en een stabiele wegligging bij vorst of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • De beste prestatie vanaf eind oktober tot begin april.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door plezier van hebt. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Jannum kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de geschatte prijzen van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Via deze website lees je ook aanvullende info over: Doorrijden met een lekke band.

MerkTypeGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot sport 4245/45 R19102Y€201
Continentalwintercontact ts 860 s245/35 R1993V€217
Vredesteinquatrac pro225/40 R1892V€104
Bridgestoneturanza195/55 R1687H€125
Goodyearefficientgrip suv215/70 R16100H€118
Dunlopsport bluresponse205/65 R1594H€110
Pirellipzero245/40 R1994Y€158
Hankookkinergy 4s h740225/65 R17102H€128
Kumhoha31 xl165/60 R1581T€68
Uniroyalrainsport 3 ssr xl225/40 R1892W€99
Nexenn fera su1 xl235/40 R1996Y€111
Firestonewinterhawk 3 xl215/60 R1699H€104
Superiaecoblue 4s155/65 R1373T€48
Savaadapto175/70 R1484T€58
Maxxisma-s2 marauder ii255/60 R17110H€170
Toyoproxes r888r235/45 R1794W€205
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er een aantal specificaties die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 65 R17 – 104V.

 • 235 betekent de breedte van de band in mm.
 • 65 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 65%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 104 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 900kg.
 • De afsluitende letter (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. betekent snelheden tot 240 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Jannum.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden zijn beschikbaar in verschillende prijscategorieën: Voordelig, goed en de hoogste klasse. Welke soort past bij jou heeft te maken met de inhoud van de motor, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Dunlop of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (neem een Peugeot 107) en een rustige rijstijl? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Imperial Fs All & Star Performer.


Acties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Sava zijn best kostbaar. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Jannum bestellen, en krijg je wel 35% korting.

 • Check de autobanden outlet in Jannum: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Jannum: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €142,50 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Jannum.

Wat kost autobanden wisselen in Jannum?
Op korte termijn banden vervangen in Jannum laat je al uitvoeren voor €50,00 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €94,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de speciale constructie kan je nog een stuk blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en en natuurlijk het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Jannum.

Plaats een reactie